Útra kész a Black Jack

2016. szeptember 5.
Címkék :

garda-landscape-centomiglia-gorla-extreme40-sailing-vitorlazas-2016-blackjack-hajozashu-900x506Árbóc a hajóban, katamarán a vízen, végre jöhetett. A srácokon komoly elvonási tünetek voltak, hiszen a Kékszalag óta nem hajóztak.

Reggel be kellett szerezni az előző nap megrendelt roppant fontos kötéldarabot. Ezt csak a kötéldarab beszerzéshez legjobban értő delegáció valósíthatta meg, így a vájárok maradtak a csille mellett, és robotoltak. Komoly szurkolótábor kíséretében állt össze a bárka, és mire a beszerzők megtértek, felizzott a daru kötele.

garda-centomiglia

Előtte persze egy kis traktorbemutató zajlott, mert kissé mozgatni kellett az Extreme 40 testét a parton. Ez úgy lett kifejezetten nehéz, hogy közben a helyi nőnemű SUP hírességek bemutatót tartottak a daru környékén.

garda-traktor-centomiglia-gorla-extreme40-sailing-vitorlazas-2016-blackjack-hajozashu-900x506

A helyi termik szél nagyon praktikusan működik. Reggel fúj az északi, általában kora ebédig. Majd semmi. Ebéd után jön a déli, ez jutott mára nekünk is. Valóban valami csoda várt ránk a vízen. Mivel a szállásunk és a kikötőnk a tó felső harmadában van, frankón szeles. Nem is csoda, hogy erre felé mindenki mindennel vitorlázik, legyen az kite, acat, moth, vagy ami csak kézbe akad. Láttunk Pénzes Boti kedvenc hajóját is, egy Trifoiler gyakorolt a közelünkben több-kevesebb sikerrel. A kikötői kutya is előkerült, és mi nem láttunk, de a helyi menők szerint neki is van mentőmellénye.

garda-daru-centomiglia-gorla-extreme40-sailing-vitorlazas-2016-blackjack-hajozashu-900x506

A ledaruzást követő helyismereti látványszemlélést átélve lekapcsolódtak a srácok a Black Jack-vontáról és bepótolták a lemaradásokat. Öröm volt látni ezt a hajót a vízen. A nagyobb hullámok, a frissebb szél nagyon neki való paramétereket eredményezett. Hajóztunk egy keveset magunkban, majd egy Marstom 32-es katamarán (SWE-I, Goran Mastrom kormányzásával) csatlakozott a programunkhoz. Úgy láttam, kölcsönösen jól szórakoztatták magukat a legények. Egy roppant helyes túlparti városkánál elbúcsúztunk egymástól, és hazatértünk az anyakikötőbe. Vendéglátóink remek szélvédett helyet találtak a 40 lábas rohanónak, amely emlékeim szerint nagyon is szükséges. Az előző esztendőben nekünk nagyon drága volt a rendező klub hanyagsága, amelyet a mai napig nem rendeztek, kár lenne nem tanulni belőle.

garda-napsutes-centomiglia-gorla-extreme40-sailing-vitorlazas-2016-blackjack-hajozashu-900x506

Holnap korán kelünk, lesz némi edzés az északi szélben, majd délután Super G vitorlásverseny vár ránk. Jelentem, minden stabil, film befűzve – indulhat a buli. Ja, és ne feledjétek, a Kwindoo-alkalmazást letölteni, ott lesz látható, mit is művelünk a vízen.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!