Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok

A bel- és a külföldi vendégek körében is Budapest volt a legnépszerűbb tavaly. A KSH összesítése szerint a magyarok többnapos belföldi utazásaik során sok esetben nem lépik át a lakóhely régiójának határát. Ez alól kivételt képez a Balaton térsége, ahová az egész országból sokan utaznak.

Tavaly a több napra érkező külföldiek kétötöde látogatott el Budapestre és töltött el ott legalább egy éjszakát. A fővárosba tett utazások száma 18 százalékkal, 7,4 millió látogatásra nőtt az előző évhez képest. A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák 59 százalékát a fővárosban, 13 százalékát a Balatonnál, 10 százalékát a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióban regisztrálták.


A külföldi vendégéjszakák száma a Balatonnál és Nyugat-Dunántúlon az előző évihez hasonlóan alakult, a többi turisztikai régióban nőtt. A Budapestre látogató külföldi turisták 2,1 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el 2017-hez képest. A Budapest−Közép-Dunavidék és a Balaton térsége volt a legnépszerűbb, ezekben a vendégéjszakák 38, illetve 23 százalékát regisztrálták 2018-ban.

A magyar vendégek az éjszakák közel egyharmadát töltötték a Balaton régióban, a második legkedveltebb az előző évhez hasonlóan Észak-Magyarország volt. A vendégéjszakában mért forgalom a Nyugat-Dunántúl kivételével mindegyik turisztikai régióban jelentősen bővült 2017-hez képest – írta a turizmus.com.

A legnépszerűbb magyar úti célok belföldi és külföldi vendégéjszakaszám szerint
1. Budapest (10,383 millió)
2. Hévíz (1,135 millió)
3. Hajdúszoboszló (988 ezer)
4. Bük (744 ezer)
5. Balatonfüred (729 ezer)
6. Siófok (661 ezer)
7. Zalakaros (637)

A teljes elemzés megtekinthető ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!