Bálna a tornateremben

2016. április 30.
Címkék :

A „Bálna a tornateremben” című videó már bejárta a Facebookot. Szinte hihetetlen az a realitás, ahogy a tornaterem padlója hullámokká változik és kitör belőle a hatalmas testű állat. Akkor eztán nem is kell utaznunk?

Tehetnénk fel a kérdést, hiszen ha a virtuális valóság behozható a szobánkba, akkor tényleg minden helybe jön? Megdöbbentő a hullámok, az állat testének, mozgásának megjelenítése. Ráadásul mivel nagyjából a fejünkben van, hogy egy tornaterem mekkora, az állat súlyát, méretét, monumentalitását is érezzük. Az effekteknek, hangoknak köszönhetően pedig tényleg reálissá válik a virtualitás.

A Magic Leap nevű csoportnak nem ez az egyetlen virtuális kezdeményezése. Számos videójuk van, amely megeleveníti a valóságot. Ráadásul alapítványuk a közelmúltban nem kevés támogatás kapott munkásságuk folytatására, bővítésére.

És teszem fel újra a kérdést? Eztán majd nem kell utaznunk? Minden varázslatos látnivaló benyomul a szobánkba? Szerencsére egyelőre ez még nem egy választható alternatíva, így a döntés elhalasztható.

Forrás: Magic Leap, YouTube

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!