Virtuális vitorlásverseny a Budapest Boat Show-n

A Magyar Vitorlás Szövetség és az Antenna Hungária stratégiai megállapodásának köszönhetően a Budapest Boat Show-n bemutatkozik az első hazai vitorlás e-sport verseny. A Vitorlázz Itthon – mindiGO Sport Kupa névre keresztelt vetélkedésben a helyszínen bárki kipróbálhatja magát a Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing hivatalos játékában, a Virtual Regattában.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta: a szervezet kiemelt célja a vitorlázás mint aktív szabadidős tevékenység népszerűsítése és az utánpótlás-nevelésben kulcsszerepet ifjúsági korosztályok megszólítása. A Virtual Regatta egyaránt alkalmas mindkét célra, hiszen a játék segítségével olyanok is kipróbálhatják a vitorlázást, akik még soha nem ültek hajóban, a gyakorlottabb vitorlázók pedig olimpiai hajóosztályokkal valódi versenyhelyzetbe kerülhetnek.

A helyszíni vetélkedő technikai hátterét a szövetség stratégiai partnere, az Antenna Hungária biztosította. Stodulka Péter termékmenedzsment-osztályvezető elmondta: a játék egyszerűsége lehetőséget adott arra, hogy egy bárki számára elérhető játékplatformot telepítsenek a helyszínre. A játék koncepciója jól illeszkedik a mindiGO Sport tematikus sportcsatornákat és élő kosárlabda-közvetítéseket kínáló szolgáltatásaihoz, amiben elérhető a vitorlázóknak szóló Nautical Channel és egy e-sport csatorna, a GameToon.

A Virtual Regatta platformján fut a World Sailing, a vitorlássport nemzetközi irányító szervezetének hivatalos e-vitorlás világbajnoksága is. A tavalyi első világbajnokságon 74 ország több mint 169 ezer játékosa vett részt. A 2019. évi kiadásban komoly előrelépés jelent, hogy a döntőben már pénzdíjért folyik a küzdelem.

A játék virtuális versenyszabályainak megalkotásáért a World Sailing Versenyszabályok Bizottsága alatt és annak szakmai támogatásával önkéntesen dolgozó hattagú munkacsoport a felelős, amelynek vezetője lapunk, az Aqua Magazin állandó szerzője, Böröcz Bence nemzetközi versenybíró. A játék ingyenes és platformfüggetlen. Játszani lehet akár okostelefonon, tableten vagy számítógépen is – a Virtual Regatta Inshore játékot kell keresni. A versenyről további részletes információk itt találhatók.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!