Ősszel még pöröghet a belföldi turizmus

2020. szeptember 7.
Címkék :

Csaknem minden második válaszadó tervez őszre többnapos utazást a Szallas.hu friss felmérése szerint. Az őszi üdülésre akkor is sort kerítenek, ha ehhez szabadságot kell kivenni. Gyula, Hajdúszoboszló és Zalakaros a legnépszerűbb úti cél a következő hónapokban.

A válaszadók csaknem fele megy szabadságra ősszel, és 43 százalékuk tervez üdülést. 16,5 százalékkal több aktív foglalás van a Szallas.hu rendszerében szeptember-november időszakra, mint tavaly ilyenkor. A szeptemberi foglalások 21, az októberiek 14 százalékkal magasabbak az előző évinél, viszont jelenleg a novemberi 22 százalékkal elmarad 2019-hez képest.

A legkeresettebb úti célok a méltán híres fürdővárosok, mint Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Eger és Hévíz. Ugyancsak népszerű település Siófok, Egerszalók, Visegrád, Nyíregyháza és Miskolctapolca is a vendégek körében.

Az őszi utazás azok körében is népszerű, akik már nyaraltak, és azoknál is, akik nem vakációztak. A Szallas.hu adatai szerint a foglalások többsége (43 százalék) két éjszakára, minden ötödik 3-ra, 18 százalékuk pedig egy éjre szól. Az apartmanok (27 százalék), a vendégházak (19), a panziók (17) és a háromcsillagos hotelek (17) a legkeresettebbek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!