Világbajnokokat avattak a szörfösök

2018. október 5.
Címkék :

Még javában tart a PWA utolsó rendezvénye Sylt-ben, de azt már kiderült, hogy ki a férfi freestyle és wave világbajnok.


A wave-eseknél Victor Fernandez lett világbajnok. Philip Köster is nagy esélyesként indult a versenyen, de egy freestyle-os, Antony Ruenes elég hamar kiütötte a versenyből. Az európai környezet leginkább az európai ridereknek kedvez, így eshetett meg, hogy a 2014-es világbajnok Thomas Traversa egy hajszállal kiütötte Victor Fernandezt a nyeregből, aki egészen a heat végéig azt hitte, hogy világbajnok lett.

Komoly kihívás elé nézett, a parton ülve kellett végignéznie, hogy Thomas Traversa képes-e elhódítani az első helyet a single elimination-győztes Ricardo Campellótól. Campello pechére a két heat alatt igazán gyengécske szél fújt, a hullámok sem voltak könnyűek, ebben a környezetben pedig talán Traversa a legjobb. Így történhetett meg, hogy Traversa kétszer is legyőzte Ricardo Campellót, megnyerte a versenyt, így Victor Fernandez világbajnok lett, Ricardo Campello a vébéranglistán a második, Philip Köster pedig a harmadik.

A férfi freestyle kategóriában Gollito Estredo megszerezte 9. világbajnoki címét. Gollito kiváló versenyzőtípus, Adrien Bosson ugyan megszorongatta, és komoly tétje is volt az utolsó heateknek, hiszen ha Adrien Bosson legyőzi Gollitót, akkor ő lesz a világbajnok.

Gollito a single eliminationben második lett, Bosson pedig az első, így a wave kategóriához hasonlóan Gollitónak itt is kétszer kellett legyőznie Adrien Bossont, hogy világbajnok lehessen. Itt is a világbajnoki cím volt a tét, annyi különbséggel, hogy itt mindkét érintett versenyben volt, egymás ellen mentek. Bosson a vébéezüsttel élete legjobb évét zárta, a harmadik a bonaire-i, Amado Vrieswijk lett – írta a windsurfing.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!