Verseny Ukrajnáért

Race For Ukraine Regatta néven vitorlás verseny zajlik a hétvégén a Nemzetközi 12 méteres Osztály kezdeményezésére.

A Nemzetközi 12 méteres Szövetség (ITMA) azzal támogatja az ukránokat, hogy útjára indítja a Race For Ukraine elnevezésű adománygyűjtő regattát. A verseny a Narragansett-öbölben található Conanicut-sziget körül zajlik.

A Race for Ukraine-t 2022. június 4-én, szombaton rendezik, házigazdái az Ida Lewis Yacht Club, a Herreshoff Marine Museum és a Bristol Yacht Club. Két rajtterület lesz, Bristolban az északi öböl, míg Newportban a déli öböl hajósai számára. Az esemény nyitott minden PHRF-besorolású vitorlás számára, és nincs nevezési díj, ezzel együtt arra kérik a résztvevőket, hogy „fontolják meg egy nagylelkű adományozás lehetőségét”.

A Newport 12 méteres flottája által vezetett eseményt Steve Eddleston, a Weatherly tulajdonosa találta ki: „A legkomolyabb verseny az adománygyűjtésben zajlik majd, ahol – reményeink szerint – mindenki azért küzd, hogy ő gyűjthesse össze a legnagyobb összeget. Bízunk benne, hogy az esemény megmutatja, a vitorlázók mindenhol az ukrán nép mellett állnak”.

Az esemény hivatalos jótékonysági szervezete, a Heart to Heart International (HHI) minden egyes hajó adományait külön-külön követi nyomon, széles körben lehetővé téve, hogy a támogatók online adományokkal támogassák a kiszemelt egységet. Minden bevétel közvetlenül a szervezethez kerül, amelynek küldetése az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés javítása világszerte. Munkája során a HHI igyekszik biztosítani a minőségi ellátást az orvosilag alulfinanszírozott közösségekben és katasztrófahelyzetekben. A Charity Navigator által ötcsillagosnak ítélt szervezet már három mobil egészségügyi létesítményt, valamint 13 millió dollár értékű gyógyszert és orvosi felszerelést küldött Ukrajnába.

Regisztráció, adományozás és további információk a Race for Ukraine vitorlásversenyről a 12myc.org/raceforukraine oldalon.

(forrás: 12myc.org, fotók: 12mrclass.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!