Újabb mentőmellényállványt avattak Siófokon

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) felállította 8. mentőmellényállványát, amelyen 12 gyerekméretű mellény található, Ezeket a gyerekek ingyenesen használhatják, amíg a strandon tartózkodnak.

Az új állvánnyal együtt immár 8 helyszínen várja a gyermekeket közösségi mentőmellény szolgáltatásunk. Az első mentőmellényállványokat két évvel ezelőtt avattuk fel, és azóta is jó visszajelzések érkeznek a fürdőzőktől – megnyugtató a szülők számára, hogy egy ilyen biztonságot nyújtó eszközt találnak a strandokon.

„Egy ilyen nagy forgalmú strandon biztosan használják majd a családok a mellényeinket. Ezen kívül azért is örülünk annak, hogy a Siófoki Nagystrand befogadja az állványt, mert állványaink többsége egyelőre az északi parton található” – mondta el az átadón Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

„Az FGSZ Földgázszállító Zrt. évek óta támogatja a munkánkat, amit nem tudunk elégszer megköszönni. Külön öröm, hogy ezzel legfontosabb ügyünkhöz csatlakoznak, vagyis ahhoz, hogy a gyermekek biztonságban legyenek a vízben és a vízparton” – tette hozzá.

Az állványokon különböző méretű, gyermekeknek való mentőmellény található, amelyeket bárki leakaszthat és ráadhat a gyermekére, amíg a strandon tartózkodik. Utána csak vissza kell tenni az állványra. Az állványt könnyen megtalálják a szülők és a gyerekek is, mert egy óriási, narancssárga mentőmellényt formál. A figyelemfelkeltő kialakítás felkiáltójelként is szolgál, így jelezve, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó eszközt adjuk a gyerekekre a strandokon.

„Az FGSZ Zrt. számára mindig is fontos volt a helyi közösség támogatása, sok kollégánk is itt tölti szabadidejét a strandon családjával, ezért is nagy öröm számunkra, hogy ismét egy jó ügy mellé állhatunk. A biztonság egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – irányelvünk a munkánk során, így a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kezdeményezését, mely a gyermekek biztonságát szolgálja, teljes vállszélességgel támogatjuk – mondta el az átadón Csanálosi Tamás, az FGSZ Földgázszállító Zrt. HR- és társasági szolgáltatások igazgatója.

„A Siófoki Nagystrand a legforgalmasabb strand a Balaton déli partján, a tavalyi évben mintegy 150 ezer vendég látogatott ide, köztük több ezer család. A strand nemcsak a fürdőzők, hanem a vízi sportot kedvelők számára is vonzó, ezért is különös figyelmet fordítunk a biztonságos strandolásra. Nagy örömmel üdvözöltük a VMSZ megkeresését a mentőmellények elhelyezésére, hiszen ezzel is elősegítjük a strandoló gyerekek biztonságos fürdőzését, terveink szerint több éven át” – tette hozzá Kósz Ágota, a Balaton-party Kft. ügyvezetője.

A Siófoki Nagystrandon kívül Balatonalmádiban a Wesselényi Strandon, Balatonkenesén a Bezerédj Strandon, Alsóörsön a Községi Strandon, Balatonlellén a Napfény Strandon és a Bahart kikötőjében, Keszthelyen a Városi Strandon, valamint Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon érhetők el a biztonságos fürdőzést támogató mentőmellényállványok.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!