Tele van rendelésekkel 2024-re a Sirena Yachts

A török hajóépítő cég úgy vágott neki 2024-nek, hogy az aktuális rendelései teljesen lefedik az évet. És egyre csak növekszik a volumen.

A Sirena 2023-ban több mint 40 jachtot szállított le, a rendelések lefedték a teljes portfóliót. A belépő szintű Sirena 48-ból (amely a 2023-as cannes-i hajókiállításon debütált) két egységet szállítottak le Törökországba. Sirena 58-ból 14 darabot adtak át – nyolcat az Egyesült Államokban, hármat Olaszországban és hármat Törökországban.

Tavaly a legtöbbet eladott modell a Sirena 68 volt, amiből 16 darabot szállítottak le 12 hónap alatt (ebből ötöt az Egyesült Államokba, hetet Törökországba. Utóbbi siker nem véletlen, a jacht sokoldalúan használható, hatótávolsága pedig 1200 tengeri mérföld. A nagy modellekből négy-négy talált gazdára, Sirena 78 került az USA-ba és Törökországba, míg Sirena 88-at az Egyesült Államokba, az Egyesült Arab Emírségekbe és Törökországba vittek.

„2024-ben megkezdjük az első Sirena szuperjacht építését” – mondja Çağın Genç, a Sirena vezérigazgatója. „Acéltestű szuperjachtkínálatunk 2026-ra készül el, három modellből áll majd, és alig várjuk, hogy bemutassuk az iparnak, szemléltetve, mire vagyunk képesek.”

A Sirena Yachts azt is elárulta, hogy a 2024-re 20 százalékkal növelték a gyártási kapacitást, és a vállalat a jövőben is folyamatos növekedésre számít.

(forrás: ibinews.com, fotók: Sirena Yachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!