Újdonság fiatal tulajdonosok számára: Sirena 48

A legtöbb jachtépítővel ellentétben a török Sirena Yachts nem csak a nagyobbak építésére összpontosít. Sőt, most mutatták be eddigi legkisebb jachtjukat.

A 15,96 méteres Sirena 48 megjelenésével a hajógyár ki tudja elégíteni a belépő szintű termék iránti igényeket. Érdekes, hogy erre a méretre és stílusra az amerikai piacról érkezik a legnagyobb érdeklődés – már a hivatalos bemutató előtt érkezett tíz megrendelés a tengerentúlról. „Jól indultunk, és arra számítunk, hogy a lendület jódarabig megmarad” – állítja Çağın Genç, aki szerint az első Sirena 48-as hivatalosan a 2023-as Cannes-i Hajókiállításon mutatkozik be.

A két fedélzettel, a rugalmas elrendezéssel és a könnyű kezelhetőség biztosításával a Sirena reméli, hogy sikerül megszólítani a hajósok és jachtrajongók következő generációját: „A Sirena 48 olyan modell, amelyen hat vendég kényelmesen elfér, ám legénység nélkül is lehet használni” – mondja Ali Onger, a Sirena Yachts CCO-ja. Maradt ugyanakkor alternatíva: a hátsó fedélzeti tárolóhely átalakítható legénységi szállássá.

Amint az a düsseldorfi kiállításon kiderült, a Sirena 48 alternatív elrendezéseket kínál a tágas hátsó kokpithoz – ami ritka az ekkora méretű jachtoknál: „Számos elrendezési lehetőséget kínálunk, amelyek egészen a fürdőplatformig testre szabhatók” – magyarázza Çağın Genç, a Sirena Yachts vezérigazgatója. „Ügyfeleink választhatnak nyitott külső kialakítást, vagy valami hagyományosabbat, mindezt a hozzá illő kortárs belső térrel.”

A flybridge tágas közösségi térnek, étkezőnek és nagyméretű, előre néző napozónak ad otthont, míg a jacht hátsó részéhez a tulajdonos választhat nagy ajtót vagy a tatból kialakított ülőfelületet. Itt a platform kismotorost vagy jet ski-t is képes hordozni.

„A Sirena 48 körülbelül 30 százalékkal nagyobb, mint versenytársai, és az egyik legnagyobb belső térrel rendelkezik – négyzetméterben kifejezve – a kategóriájában” – mondja Tanıl Sürmeli, a Sirena termékfejlesztési vezetője. „A tulajdonosi kabin és a három vendégkabin egyike is teljes szélességű, ami egyedülálló ebben a méretben a jachtok között.”

A hajógyár hosszú távú partnere, a német Frers által tervezett Sirena 48 félig vízkiszorításos hajóteste meglehetősen hatékony úszó üzemmódban, ugyanakkor siklásban is nagy sebességet garantál. Attól függően, hogy leendő vevő a standard vagy a továbbfejlesztett teljesítménycsomagot választja, a hajó 23,5 vagy 26 csomós végsebességet érhet el.

A Sirena 48 a hajógyár négy meglévő modelljéhez – Sirena 58, 68, 78 és 88 -, valamint a nemrég bejelentett Sirena Superyachts termékcsaládhoz csatlakozik. „Az 58 és 88 láb közötti modellek széles termékpalettát biztosítottak eddig is, de a 40 lábas szektorba történő bővítés kiegészíti kínálatunkat a piac azon szegmensében, ahol a legélesebb a verseny” – tette hozzá Ali Onger, a Sirena Yachts CCO-ja. „Arra számítunk, hogy a Sirena 48 különösen népszerűnek bizonyul majd.”

A Sirena 48 beharangozó filmje. ÜTŐS!

YouTube video

fotók és forrás: Boat International

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!