A Sirena 88 titka

2022. október 10.
Címkék :

Bár 2020 őszén csak a belsőépítészeti terveit mutogatták a potenciális vevőknek, már akkor eladtak belőle ötöt. Aztán még hármat. Ez nyolc – szűk két év alatt.

A 88 láb (26,81 méter) hosszú motoros jachtoknál ez semmiképp sem nevezhető hétköznapi teljesítménynek. Még úgy sem, hogy a modell tíz vendég befogadására is alkalmas, és a török márka eddigi legnagyobb modellje. A Sirena 88-as vonzereje a nemzetközi ügyfélkör számára nagyrészt annak köszönhető, hogy a legkülönfélébb hajózási területekre alkalmas. És mint a teljes Sirena flotta, a 88-as is kiváló minőségű, az utazási élményt maximalizálni hivatott darab.

Mitől olyan népszerű a Sirena 88?
Testre szabható
A belső terét úgy tervezték, hogy az otthon érzését árassza magából, csúcsminőségű anyagok, luxusszövetek és puha szőnyegek találhatók benne, természetközeli színekben. Bár a hajóhoz ajánlanak alapdizájnt, kérésre a tulajdonosok egyéni igényei szerint alakítják a teret. A harmadik Sirena 88 kanadai tulajdonosa évente mintegy hét hónapot a fedélzeten tölt, járja a Bahama-szigeteket és a Karib-térséget, ezért volt néhány különleges kérése a gépészetre vonatkozóan. És itt a „testre szabás” nem korlátozódik a belső dekorációra, hiszen az elrendezést is módosíthatják – amíg az nem befolyásolja a jacht szerkezeti stabilitását és műszaki szempontjait.

A már említett kanadai tulajdonos a standard ötkabinos elrendezést választotta, de egyedi kialakítású, borhűtővel kiegészített bárt kért a főszalonba, valamint egy másik bár/konyha egységet a flydeckre, amelyhez grillsütő is tartozik. Pedig ez a fajta megközelítés általában csak a 100 lábas vagy annál nagyobb hajók gyártóinál van jelen.

Méret és teljesítmény
A Sirena 88 nem csupán kategóriájának egyik legnagyobb belső terét kínálja, de a tervezését is az optimális teljesítményre és stabilitásra szabták. A kettős üzemmódú hajótest kisebb vízi közegellenállást biztosít, ami hatékonyságot (alacsonyabb fogyasztást és nagy hatótávolságot) indukál. Maximális sebessége 25 csomó, de a hatótávolsága az, ami igazán lenyűgöző: 9 csomós sebességgel körülbelül 2100 tengeri mérföld. Az opcionális extra üzemanyagtartállyal pedig minden 4000 tengeri mérföldre nő, ráadásul 10 csomós sebesség mellett! A kormányosi híd és a gépészeti terek természetesen elkülönülnek a vendégtértől, a legénységnek saját, független munkaterületet biztosítva, hogy a jacht zökkenőmentesen működjön, azaz mindenki számára kényelmes és nyugodt legyen a fedélzeti lét.

Minőség
A Sirena Yachts munkatársai a török hajóépítők sokadik generációját képviselik. A cég termékkínálata ezt a különleges örökséget viszi tovább, ötvözve azt a legmodernebb technológiai megoldásokkal. A ma vízen lévő Sirena 88-as jachtok példái a török hajógyár azon törekvésének, hogy kivételes minőségű, lenyűgöző teljesítményű, jó néhány újítással és egyedi tulajdonsággal büszkélkedő jachtot építsen ügyfelei számára.

A Sirena 88-ast és a céget egy korábbi cikkünkben mutattuk be, amely itt olvasható.

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!