Sirena 88 – Otthon a tengeren

A török Kıraça Holding által 2006-ban alapított Sirena Marine egyedi színfolt a vitorlás és motoros jachtok piacán. A gyár több mint 250 motoros és 100 vitorlás hajót szállított Azuree, illetve Euphoria márkanéven.

A folyamatos együttműködés keretében a Sirena gyártott és tervezett három Azimut Yachts modellt, így a nemrég 155 ezer négyzetméteresre bővített Bursa Orhangazi hajógyárban készült az Azimut Magellano 43-as. Az üzemben 420-an dolgoznak köztük 80 mérnök. Igyekeznek minél több munkafolyamatot házon belül tartani, így a hajótesten kívül a teljes belső bútorzatot és a rozsdamentes acél alkatrészeket is itt készítik. A kompozit és rozsdamentes alkatrészek tervezésében és gyártásában szerzett tapasztalatokat a hajóépítés mellett vasúti, valamint autóipari beszállítóként is kamatoztatni tudják.

A Sirena Marine alapítói nem kisebb célokat tűztek ki, mint hogy Törökország első sorozatgyártású hajóépítőiként nemzetközileg elismert hajómárkákat alkossanak meg. A cél érdekében komoly mérnöki tudást, gyártási tapasztalatot és olyan tehetséges, elismert és világhírű tervezőket sorakoztattak fel, mint Germán Frers, Rob Humphreys, Tommaso Spadolini és Giovanni Ceccarelli.

A koncepció sikerét igazolja, hogy több díjnyertes típust terveztek már mindhárom márkanév alatt, hajóik pedig a világ minden táján megtalálhatók.

Az elegáns belső tereket – amely kategóriájában a legnagyobb – modern, európai hangulatú dizájn teszi otthonossá, amely egyértelműen az olasz tervezők munkáját dicséri. Az öt kabin 12 vendégnek nyújt kényelmes teret a pihenésre. A panorámás tulajdonosi lakosztály a főfedélzeten kapott helyet, míg a vendégek kabinjait egy emelettel lejjebb helyezték el. A közösségi terek szabadon alakíthatók az igényeknek megfelelően, így a főfedélzet önmagában is méretes étkezője egyszerűen egybenyitható a társalgóval és a hátsó fedélzettel.

A személyzeti szállás és a kormányállás jól szeparált és külön közlekedőkön keresztül elérhető, így a személyzet nem zavarja a pihenő vendégeket. A felső fedélzet teljes egészében a vendégeké, bárral, jakuzzival, elhúzható panorámatetővel és hatalmas napozóágyakkal szolgálja a pihenést. A tulajdonosi lakosztályból közvetlenül elérhető a privát első fedélzet, ahol szintén jakuzzi és napozóterasz kényezteti a tulajdonost.

szöveg: Juráncsik Norbert

(Cikkünk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin 147. számában)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!