Szigorú feltételekkel lehet a fedélzetre lépni

A P&O Cruises hajótársaság bejelentette, hogy a brit partok közelében indítandó útvonalain csak olyan utasok vehetnek részt, akik már megkapták az oltás mindkét adagját.

A P&O Cruises két új hajója a tervek szerint június és szeptember között Southamptonból indul 3, 4, 6 és hétéjszakás programokra a brit partok mentén, egészen a skót szigetvilágig.

Az utazásokon csak olyan brit lakosok vehetnek részt, akik már az oltás második adagját is megkapták legalább hét nappal a hajó indulása előtt. Az oltási igazolást a felszállás előtt be kell mutatni a kikötőben.

A hajótársaság többi, nyárra tervezett járatán nem lesz kötelező előírás a koronavírus elleni oltás megléte, azonban szigorú járványügyi protokollok lesznek érvényben a fertőtlenítés, a távolságtartás, illetve a maszkviselés terén. A személyzetet pedig rendszeresen tesztelik majd az utazások során is.

A hajótársaság célja a brit útvonalak megnyitásával, hogy azoknak az utazóknak kínáljon alternatívát, akik bizonytalanok a külföldi nyaralást illetően. Arra is ígéretet tettek, hogy minden egyes hajó és indulási időpont esetén szükség esetén megváltoztatják az útvonalat, hogy az utasok lehetőleg napos és meleg helyekre juthassanak el – írta a turizmus.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!