Szabályoktatás kicsiknek és nagyoknak

Böröcz Bence nemzetközi vitorlás versenybíró és nemzeti versenyrendező – a BYC150 programsorozat keretén belül meghirdetett – kis- és nagyhajósoknak szóló érdekfeszítő tréningjével hivatalosan is megkezdődött a 2017. évi versenyvitorlás-szezon a BYC-ben.

Bence gyermekkorában kezdett a klubban versenyezni. Miután kinőtte az ifjúsági korosztályt, 2012-ben nemzetközi versenybírói minősítést szerzett, akkor a világ legfiatalabb ilyen szakembereként. A számos hazai és nemzetközi versenyen szerzett tapasztalatai mellett a hazai sportéletből is jelentősen kiveszi a részét, így évek óta segíti a klub versenyzőinek szabályismereti felkészülését, az előző négyéves ciklust követően pedig az MVSZ másodjára bízta meg a versenyszabályok fordítási munkájának koordinálásával. Az elmúlt hónapok kemény munkájának köszönhetően született meg az új, 2017–2020-ra érvényes versenyszabályok angol–magyar kiadása.


A programot is alapvetően a szabályváltozások aktualitása motiválta. A délelőtti előadás a nagyhajós versenyzőknek és érdeklődőknek szólt. Délután a már kora reggel óta nyüzsgő fiataloké lett a főszerep. A versenyzéssel éppen most ismerkedő gyerekek testközelből ismerkedhettek meg a versenyszabályok alapjaival. A haladó kishajós versenyzők részletes betekintést kaptak az új versenyszabályokban szereplő változásokba, valamint egy gyakorlati workshop keretén belül fejleszthették az óvásokkal kapcsolatos ismereteiket – írta a byc.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!