Strandbelépők árai a Balatonnál – körkép

Június 15-én hivatalosan is megkezdődött a balatoni strandszezon, és látszik, hogy az infláció kihatott a belépők áraira, némelyik igencsak megdrágult.

Balatonvilágos
A Zrínyi út 28–30 szám alatti Községi Fizetős Strandon a napi jegyek: Felnőtt: 1200, nyugdíjas, diák (diákigazolvány felmutatásával): 1000, 3–6 év közötti gyermek: 800, 2 felnőtt + 2 gyermek (14 év alatti): 3500 forint. Délután 5-től minden jegy féláron megvásárolható, de lakcímkártyával és fényképes igazolvánnyal igazolt helyi lakosok részére a strand használata térítésmentes.
A Községi Szabad Strand térítésmentesen látogatható továbbra is.

Balatonfüred
Az Esterházy és a Kisfaludy Strand az elmúlt években a legmagasabb strandminősítést kapták a Balatoni Szövetség „Kék Hullám Zászló” megmérettetésén. Az Esterházy Strandon a felnőttbelépő 2250, a Kisfaludy Strandon 1900 Ft.
Fejlesztések tekintetében az Esterházy Strandon egy magasabb színvonalú multifunkcionális kabinépület kialakítását végzik. Az épületben vizesblokkok, baba-mama szoba, vízimentők számára raktárhelyiség, és strandüzemeltetési háttérhelyiségek lesznek, az emeleten pedig értékmegőrzők és kabinok. A Kisfaludy Strandon pergolaátépítést, majd ennek a fedését és külső öltöző felújítást hajtották végre. Ezenfelül megújult a nyugati bejárat előtti sétányrész.

Alsóörs
A felnőtt napi belépő 2000 forintról 2100-ra emelkedett, a gyermek- és nyugdíjasjegy ára nem változott. Tavaszra egy komplex – gyalogos, kerékpáros, horgász turisztikai fejlesztési csomag valósult meg TOP vármegyei uniós forrásból. A Séd patak partján sétányt, erdei kerékpáros ösvényt alakítottak ki, felújították a horgászhelyeket, csónakokat szereztek be és létrehoztak horgász-bemutatóhelyet.

Szántód
A strandbelépőket nem emelték, a felnőttek 1500, a 3 és 18 év közöttiek 500 forintért tudnak belépni 9 és 19 óra között. Egyéb kedvezmény nincs, de a helyi lakosok számára ingyenes a strand, a nyaralótulajdonosok kedvezményes bérletet tudnak váltani.

A strandon a téli időszakban visszaszorították a fürdőfelületre benőtt nádast, így visszaállították az eredeti állapotot. Emellett újraépítik a kabinsort, több férőhelyet kialakítva az új elrendezéssel. Ez várhatóan június végére készül el.

Siófok
A Nagystrandon a belépő ára nem változott: 2500 forint egy felnőttnek, siófoki lakosnak 2000, a gyerekjegy 800, a diák 1500 forint. A Sóstói Strandon 100 forinttal kell többet fizetni, mint tavaly, 1500 forint a felnőtt belépő, 1000 a helyi lakosoknak, a gyerekjegy 800, a diák 1000 forint.

Ide kattintva Balatonszemes, Gyenesdiás, Fonyód és Balatonszárszó strandárai is megtalálhatók.

fotók: rhb.hu, dailynewshungary.com, helloveb.hu, dailynewshungary.com

képeink illusztrációk

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!