Stégbontás Zánkán, az önkormányzat ragaszkodik az igazához

2023. augusztus 26.
Címkék :

Önként bontotta el a balatoni bejáróstégét az a zánkai üdülőtulajdonos, aki előtt májusban munkagépek tüntettek el 180 négyezetméternyi önkormányzati területet.

A vízügy felszólítáát követően a helyi üdülőtulajdonos, egy ercsi vállalkozó önként elbontotta a bejáróstégét. A bejáróstég – amit ellenkező esetben a vízügy bontott volna el több száz ezer forintért – az ingatlanjáról vezetett a Balatonba. Az ingatlan úgy lett vízparti májusban, hogy az előtte lévő önkormányzati tulajdonú mocsaras, lápos, növényzettel borított területet munkagépekkel kimarkolták.

A kimarkolt terület mögötti üdülőingatlan tulajdonosa korábban úgy kerítette le a saját telkét a Balaton felé, hogy belevette az önkormányzati területet is. Tavaly felszólították a kerítés elbontására, amelynek eddig nem tett eleget, viszont egy ügyvédi irodán keresztül jelezte, hogy elbirtokolta a területet.

A kerítés még most is áll, holott a vonatkozó jogszabályok szerint nem eladható és nem kisajátítható az érintett vízparti önkormányzati terület, amelyet mederré változtattak. A település polgármesterének reményei szerint a stég után hamarosan a kerítést is elbontják.

Az önkormányzat az ügyben korábban természetkárosítás, önkormányzati terület elkerítése és szárazulat elbontása miatt tett rendőrségi feljelentést. A nyomozás hamarosan lezárul – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!