Rózsaszín szuperjacht talált gazdára

A VisionF Yachts bemutatta a VisionF 80 sorozat negyedik és egyben utolsó darabját, amely egyedi rózsaszín árnyalatban pompázik.

A 24,6 méteres, alumíniumból épített katamarán egy nemzetközi technológiai vállalkozó számára készült, és a sorozat utolsó példánya, mert a cég a nagyobb VisionF 82-esre vált. Az új hajó nevét hivatalosan nem hozták nyilvánosságra. Jellegzetes színét a Thurstan Design – London hívta életre, és radikális váltást jelent a harmadik hajótesthez képest, amely teljesen fekete.

A katamarán központi eleme az 54 négyzetméteres szalon, amelynek belső tereit a hajó védjegyének számító színben alakították ki. A dekoráció a 70-es évek frissített világát képviseli, bársony padlóburkolattal, lekerekített kanapészékkel és integrált világítással. A fix bútorokat házon belül gyártják, a dizájnerdarabokat a RoveConcepts, a Moro, a Crate & Barrel, a Kravet, Paola Lenti és a Farrow & Ball szállítja. A hajó négy kabinban nyolc vendéget tud fogadni, akikről ötfőnyi személyzet gondoskodik.

A hátsó fürdőplatform hidraulikusan leereszthető, így az ember könnyen ereszkedhet bele a vízbe, és felemelhető, hogy tárolni tudja a Williams jettendert. Az egy méter alatti merülésnek köszönhetően a katamarán sekély vizű régiókba is képes eljutni, könnyedén ér el eldugott öblöket. A jacht 9,7 méteres szélessége rengeteg helyet biztosít a főfedélzeten, mind a külső, mind a belső terekben, ideértve a konyhát is, amelyet jól megvilágít a természetes fény.

Ali Tanir, a VisionF Yacht vezérigazgatója állítja, öröm és megtiszteltetés volt ilyen sok különböző féllel együttműködni a projekt megvalósítása során. „Nagyon örülök, hogy még az átadásban is részt vehettem, hiszen ez a hajó sok szempontból egyedülálló.”

A két Volvo Penta IPS 1050 hajtóművel felszerelt VisionF 80 maximális sebessége 18 csomó, hatótávolsága pedig több mint 1800 tengeri mérföld. A VisionF Yachts jelenleg hat 24 méter feletti egységet épít, az új Silent-VisionF 82 sorozatból hármat 2023–2024 telén, és azt követően bocsátanak vízre.

(fotók és forrás: Boat International)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!