Rekord-látogatószámra készülnek Hollandiában

A kiállítói jelentkezés annyira intenzív volt, hogy minden hely elkelt, így az augusztus 31. és szeptember 4. közötti HISWA-n minden adott a látogatói rekordhoz.

Az idei HISWA vízi hajókiállítás visszatér a hollandiai Lelystadba, és több mint 330 hajót állítanak ki az öt nap alatt. Bataviahavenben arra számítanak, hogy a seregszemle minden korábbi rekordot megdönt.

„A járvány miatt két év teljesen kiesett, így pláne jó hír, hogy a vízi sportok ágazatában tevékenykedő cégek kitartottak mellettünk, és tömegesen jelentkeztek a kiállításra. Ez azt jelenti, hogy a hajók és a kiegészítők rendkívüli választékát tudjuk bemutatni – mondta a HISWA show-igazgatója, Arjen Rahusen. – Sok nézőre és nagy érdeklődésre számítunk, már a holland olimpiai bajnok szörfös, Kiran Badloe megnyitójától kezdve.”

„Látványos hajókból nem lesz hiány, egy különleges mólón több szuperluxus motoros jacht lesz látható a legfelső szegmensből. A spektrum másik végén pedig megjelenik jó néhány olcsó hajó, mint a felfújható és konzolos csónakok. Kültéri pavilonjainknak köszönhetően a gyors motorcsónakok szerelmesei is bőven találnak kedvükre valót. Az idén a vitorlások és vitorlás katamaránok választéka is meglepően nagy, az aktuális jelenlegi trend az elektromos vitorlázás, amely állandó motívum lesz a kiállításon.”

Minden nap tartanak bemutatókat a hajók karbantartásáról és a navigációról, szeptember 1-jén pedig vízi sportos karriernapot rendeznek. A kiállítás minden napján egy-egy kategóriában kiosztják az Év hajója díjat is.

(forrás: ibinews.com, fotók: holland.com, hiswatewater.nl)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!