Ők lettek az év vitorlázói 2021-ben

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége az Év Vitorlázójának választotta: Berecz Zsombort és Érdi Máriát, az Év Ifjúsági Vitorlázójának pedig Fehér Borókát és Tóth Attila–Borda Levente párost.

A névsor a versenyengedélyes sportolók és az elnökség szavazatai alapján alakult ki.

Berecz Zsombor
A Procelero Sportegyesület versenyzője az idén Portugáliában, Finn hajóosztályban az Európa-bajnokságon 1., a világbajnokságon 4. helyezést ért el. A Tokióban megrendezett olimpián Finn hajóosztályban ezüstérmes lett, az éremfutamban látványos győzelmet aratott. A magyar vitorlássport eddigi legjobb olimpiai eredményét szerezte meg.

Érdi Mári
A MVM SE versenyzője a hazai női vitorlázás kiemelkedő alakja. 2021-ben a Portugáliában megrendezett európai kvalifikációs versenyen 14., a hollandiai Allianz Regattán 2. helyezést ért el. A tokiói olimpián a 13. helyen végzett. Az ötödik futamban sikerült megszereznie a 2. helyet.

Érdi Mári kilencedszer, Berecz Zsombor pedig tizenegyedszer lett az Év Vitorlázója. Az idén lehetett először szavazni a fiatalokra, az Év Ifjúsági Vitorlázója lány kategóriában Fehér Boróka, fiú kategóriában pedig a Tóth Attila–Borda Levente páros kapta a legtöbb szavazatot.

Fehér Boróka (címlapképünk bal oldalán)
A Balatoni Yacht Club versenyzője Optimist hajóosztályban részt vett Olaszországban a világbajnokságon, ahol a 44. helyen végzett, a lányok között pedig 10. lett. Augusztusban pedig megszerezte a magyar bajnoki címet.

Tóth Attila–Borda Levente (címlapképünk jobb oldalán)
Az SVE versenyzőinek ez az első éve 29er hajóosztályban. A 2021-es év összes ranglistaversenyének élén állnak, magyar bajnoki címet szereztek, a Kereked által rendezett Európa-kupa fordulót is megnyerték abszolút első helyeket szerezve. A csehországi Lipnóban rendezett Európa-kupán második helyezést értek el. A Valenciában rendezett világbajnokságon a 43. helyen végeztek. Vezetik a magyar ranglistát, így kvalifikálták magukat a decemberi ifjúsági világbajnokságra Ománba.

fotók: byc1912.hu, spartacus.hu

(hunsail.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!