Napelemes, környezetbarát resort nyílik Fidzsin

A Silent-Resorts a bahamai napelemes kikötő és üdülőhely sikerét követően a Fidzsi-szigeteken nyitja meg második ilyen komplexumát.

A vállalat 52 lakást épít az új kikötőjében, exkluzív hozzáférést biztosítva a napenergiával működő komplexumokhoz, motorcsónakokhoz és katamaránokhoz is.

„A gyönyörű, érintetlen természeti környezet és a fidzsi emberek vendégszeretete tökéletes alapot teremt arra, hogy létrehozzuk a következő 100 százalékban napenergiával működő luxuskalandcélpontunkat” – mondta Victor Barrett, a Silent-Resorts vezetője.

A Silent-Resorts partnere a Silent-Yachts osztrák cég, amely napelemes elektromos katamaránokat gyárt. Silent 55 nevű hajója a bahamai Exuma első luxusüdülőhelyének promóciós jachtja. A bahamai üdülőhely várhatóan 2024 elejére készül el teljesen, akkorra szerzik be második jachtjukat, amit a vendégek használhatnak: a Silent 62 Tri-Decket.

„A Silent-Resorts tulajdonosai a világ első, teljesen napenergiával működő jachtjainak fedélzetén fedezhetik fel a lenyűgöző természeti környezetet, amelybe zökkenőmentesen illeszkedik az üdülőhelyek előre megtervezett, moduláris, alacsony káros hatású szárazföldi infrastruktúrája” – mondta Michael Köhler, a Silent-Yachts alapítója és vezérigazgatója.

A kínált szolgáltatások közé tartozik majd a klubház, a tengerparti bár/étterem, az egészségügyi és wellnessközpont, valamint exkluzív hozzáférés a Fidzsi-szigetek első napenergiával működő, kizárólag elektromos hajók számára fenntartott Silent Marina kikötőjéhez, a privát Beach Clubhoz és a szomszédos wellnessközponthoz. A tulajdonjog lehetőséget biztosít a fidzsi-szigeteki lakos státusz megszerzésére is.

Az építkezés várhatóan 2023 végén kezdődik.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: silent-resorts.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!