Minden idők legszorosabb döntője: SailGP Andalúzia

A Quentin Delapierre vezette francia csapat mindössze három másodperccel verte meg Jimmy Spithilléket a SailGP legutóbbi fordulójának döntőjében.

A franciák ezzel első győzelmüket aratták, és felugrottak a harmadik évad összesített ranglistájának harmadik helyére. Az amerikaiak ismét jó formában versenyeztek, zsinórban másodszor jutottak be a döntőbe, az ausztrálok pedig annyiban kiköszörülték az elmúlt két regattán esett csorbát, hogy legalább bejutottak a döntőbe, és négy pontra növelték előnyüket Új-Zélanddal szemben a tabellán.


Szélsőségek hétvégéje – SailGP Saint-Tropez


„Egy kezemen meg tudom számolni, hányat hibáztunk” – SailGP Koppenhága

Cádiz nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, az első napon rendezett három futamban összevissza eredmények születtek, és a hajók meglehetősen sokszor estek le az emelősvertjeikről, érzékeny veszteségeket szenvedve.

Első nap (R1 18:01-től, R2 44:01-től, R3 1:06:03-tól):

YouTube video

Vasárnap a kanadai csapat szemet gyönyörködtető módon vitorlázott, nyerték mindkét aznapi selejtezőfutamot, de ez is kevés volt ahhoz, hogy kompenzálják a szombati teljesítményüket, és végül egy ponttal maradtak le a döntőről. Amin – a gyenge szél miatt – nem hat, hanem négy fő volt a hajók fedélzetén. És igen szoros lett a vége.

Második nap (R4 42:54-től, R5 1:07:42-tól, döntő 1:32:43tól):

YouTube video

Végeredmény:
1. Franciaország, 10 pont
2. Egyesült Államok, 9 pont
3. Ausztrália, 8
4. Kanada, 7
5. Nagy-Britannia, 6
6. Új-Zéland, 5
7. Spanyolország, 4
8. Dánia, 3
9. Svájc, 2

(fotók és forrás: sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!