„Egy kezemen meg tudom számolni, hányat hibáztunk” – SailGP Koppenhága

A SailGP harmadik évadának negyedik állomása rengeteg változást hozott a korábbi eseményekhez képest. Nem mindegyiknek lehetett örülni.

A szervezők a menetrend megkavarásával kezdték, az eddig szokásos szombat-vasárnap helyett péntek-szombaton mérkőztek meg egymással a csapatok. Illetve mérkőztek volna, de pénteken ez több okból sem jött össze. Egyrészt a csütörtöki edzésnapon a britek eltaláltak egy víz alatti sziklát (kívül volt a pálya területén, de a térkép nem jelölte), ennek következtében megsérült a jobb oldali kormányuk és emelősvertjük, illetve utóbbinak a háza. A másik ok, hogy pénteken nem fújt versenyzésre alkalmas szél.

Szombaton annál inkább, így viszont a szokásos öt helyett háromra csökkent a selejtezőfutamok száma. Ezek alapján (és ez csak a harmadik futam végéhez közeledve derült ki) az új-zélandiak, a franciák és a dánok kerültek a döntőbe. A nap folyamán a kivik esélyt sem adtak senkinek, mindent megnyerve zsinórban másodszor állhattak a dobogó tetejére az idei sorozatban. És erre mondta utólag Peter Burling, amit cikkünk címében idéztünk: „Egy kezemen meg tudom számolni, hányat hibáztunk. Az ilyesmi ritka ebben a sportban, mi most örülünk neki, és innentől fogva pláne izgatottan várjuk a folytatást!”

Összefoglaló a második versenynapról (első futam 5:00, második futam 26:00, harmadik futam 47:00, döntő 1:08:00):

YouTube video

(fotók és forrás: sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!