Meglepetés: a SailGP idén kihagyja Angliát

2023. február 8.
Címkék :

Bár a SailGP 2023–2024-es versenynaptára még nem teljes, már biztos, hogy hiába a brit csapat és a korábbi sikeres rendezések, az idén kimaradt az angol nagydíj.

Az eseményt eddig Cowesban, majd két évig Plymouthban rendezték, de a SailGP frissen közétett naptára szerint 2023-ban a sorozat nem tart brit versenyt. A lépés meglepő, különösen annak fényében, hogy a legutóbbi két plymouthi esemény óriási sikert hozott, ezreket vonzott a vízpartra és több száz hajó állt a pálya mellett is.

A negyedik évadban egyelőre olyan európai helyszínek ismertek, mint Cádiz és Taranto, további három európai helyszínt még bejelentésre vár. Ben Ainslie, a brit SailGP-csapat feje így nyilatkozott: „Nincs jobb annál, mint amikor otthon versenyzel, szinte végtelen mennyiségű hazai szurkoló előtt. A Plymouth Sail Grand Prix mindig is a csapat egyik kedvence volt, de a bajnokság folyamatosan növekszik, így jelenleg csak remélhetjük, hogy a SailGP a jövőben valamikor visszatér az Egyesült Királyságba.”

Julien di Biase, a SailGP COO-ja a következőket nyilatkozta: „A SailGP-ben nemcsak a vitorlázók, de a házigazdák is versenyeznek egymással. A negyedik szezonunkra sok erős pályázat érkezett, rendkívül nehezen hoztunk döntést, hiszen jó néhány kritériumot és tényezőt kellett figyelembe venni – nemcsak az egyes városok pályázatában, hanem az egész szezonra nézve is. Sajnos Plymouth sikertelenül pályázott. A SailGP következő szezonjának teljes versenynaptárát az elkövetkező hónapokban jelentjük be.”

Richard Bingley, a Plymouthi Tanács vezetője a PlymouthLive-nak elmondta, hogy a következő szezonra is nyújtanak be pályázatot: „Amikor legközelebb az Egyesült Királyságban lesz a verseny, mi leszünk az elsők a sorban. Van egy jó ajánlatunk. A gazdasági és a médiaelőnyök óriásiak.”

A versenynaptár jelenlegi állapota:

Bejelentésre váró helyszínek
2023
július 29–30.: Európa | 1. esemény
augusztus 18–19.: Európa | 2. esemény
szeptember 9–10.: Európa | 3. esemény
november 18–19.: Közel-Kelet | 1. esemény
december 9–10.: Közel-Kelet| 2. esemény
2024
június 22–23.: Észak-Amerika | 2. verseny
július 13–14.: SailGP-nagydöntő

(forrás: Yachts&Yachting, fotók: yachtingworld.com, plymouthchronicle.co.uk, sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!