SailGP: nyolc helyszín már biztos a csúcssorozat harmadik évadában

A világ egyik leglátványosabb versenysorozatában új csapatokkal és városokkal bővül a táncrend, de a jól bevált helyszínek azért megmaradnak.

A SailGP harmadik szezonjában Ausztrália, Dánia, Franciaország, Nagy-Britannia, Japán, Új-Zéland, Spanyolország és az Egyesült Államok képviselői mellett ott lesz Kanada és Svájc csapata, ahogy a versenyek száma is tízre bővül. Ebből hétre 2022-ben kerül sor, a többit 2023 első negyedévében rendezik, a záró regattát pedig 2023 áprilisában.

A nyitányra ismét Bermudán kerül sor, majd következik az újonc Chicago (mindkét helyszínnek kétéves szerződése van, így a negyedik évadban is számolhatunk velük), majd az európai nyár: Plymouth, Saint-Tropez és Cádiz követi egymást a sorban, végül Dánia, de ezúttal Koppenhágával. Novemberben az első közel-keleti állomás mutatkozik be Dubaj képében. 2023-at Új-Zéland nyitja, ahol Christchurch kezd, majd további három évig (a hatodik szezonig) Aucklanddal váltogatva lesznek házigazdák.

Sir Russell Coutts, a SailGP igazgatója elmondta: „Amikor Larry Ellisonnal előálltunk a Sail GP koncepciójával, olyan sportligát képzeltünk el, amelyben a vitorlázás legjobbjai mérik össze a tudásukat csúcskategóriás és egyforma hajókon, látványos és izgalmas futamokon, közel a nézőkhöz. Öt évre terveztünk, így az, hogy már a harmadik évadban megvan a tíz csapat és a versenynaptárt is bővíteni kellett, plusz tele vagyunk kereskedelmi és médiapartnerekkel, minden várakozásunkat felülmúlta.”

Sail GP, 3. évad tervezet, 2022–23
Május 14–15. Bermuda Sail Grand Prix
Június 18–19. United States Sail Grand Prix, Chicago (Navy Pier)
Július 30–31. Great Britain Sail Grand Prix, Plymouth
Augusztus 19–20. Rockwool Denmark Sail Grand Prix, Koppenhága
Szeptember 10–11. France Sail Grand Prix, Saint-Tropez
Szeptember 24–25. Spain Sail Grand Prix, Andalúzia – Cádiz
November 11–12. Dubai Sail Grand Prix
2023 New Zealand Sail Grand Prix, Christchurch

Összesen tíz esemény lesz, a hiányzókat hamarosan bejelentik.

JÖN: Sail GP, harmadik évad!

YouTube video

(fotók és forrás: sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!