Megállítható-e a rombolás a Fertő tó partján?

Video ID not provided: Please check your shortcode.Video ID not provided: Please check your shortcode.

Hogyan tovább Fertő part? Nem csak a kérdést tették fel, de válaszokat is adtak a Fertő tó Barátai Egyesület kép- és fotókiállítással egybekötött rendezvényén.

Kun Zoltán tájépítész, természetvédelmi szakember, a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége elnöke, a Fertő tó barátai egyesület szakértője fogalmazta meg a szövetségük álláspontját, követelésüket a Fertő tavi projekttel kapcsolatban A júliusi megemlékezésen felszóltalt Rodics Katalin a Greenpeace Magyarország nevében, valamint Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs humorista is.

Céljaik között szerepel a 2006 LIII törvény azonnali hatályon kívül helyezése. Ennek fontosságára felhívták az Európai Bizottság figyelmét. A Fertő tavi beruházás mielőbbi újratervezése úgy, hogy az tényleg csak a vízitelep és a cölöpházak rekonstrukcióját és ne dekonstrukcióját jelentse. A magyar és az osztrák kormány, a civil szervezetekkel közösen dolgozzon ki egy nagy léptékű természet-helyreállítási projektet a Fertő tó, a Fertőzug és a Hanság vidékére.

Már a bevezetőjében felhívta a figyelmet a projekt elnevezésében levő ellentmondásra, a hivatalos megfogalmazás szerint a Fertő-parton rekonstrukció zajlott. A rekonstrukció jelentése: Visszaállítás az eredeti állapotba töredékes, megmaradt részekből.

Hogyan tovább Fertő part? Fertő tó Barátai Egyesület kép- és fotókiállítással egybekötött rendezvényén Kun Zoltán Tájvédelmi szakértő beszéde.

YouTube video

Rodics Katalin Greenpeace Magyarország beszéde: Hogyan tovább Fertő-part?

Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs humorista a Fertő tó Barátai Egyesület meghívására részt vett és beszédet mondott.

(greenfo.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!