Mauritiusra is szabad a beutazás

Mauritius minden beutazó számára eltörölte az utazást megelőző 72 órában kötelezően elvégzendő PCR-tesztet. Az érkezéskori tesztelést azonban továbbra is fenntartják.

Az utazás előtti tesztkötelezettség eltörlésével a turisták egy fokkal könnyebben utazhatnak az afrikai országba, és sokkal egyszerűbbé válik a szabadidős, valamint az üzleti utazás. A hatóságok ugyanakkor figyelmeztetik a beutazókat, hogy az érkezés utáni tesztkötelezettség nem szűnik meg.

A jelentések szerint a kereslet tavaly október óta ugrásszerűen megnőtt, miután Mauritius határait újra megnyitották, ami egybeesett az utazási korlátozások lazításával a szigetország több kulcsfontosságú piacán.

Érkezés után az oltott és oltatlan beutazókra különböző szabályok érvényesek. Mindkét csoport számára kötelező a járványra is érvényes egészségbiztosítás megkötése és a digitális Mauritius All in One utasnyilvántartó űrlap kitöltése. Ez egy QR-kóddal ellátott PDF-dokumentumot generál, amelyet a mauritiusi repülőtérre érkezéskor be kell mutatni az egészségügyi hatóságoknak. Az utazóknak ezenkívül érkezéskor PCR-tesztet kell csináltatniuk. A negatív, oltott turisták ezt követően szabadon felfedezhetik a szigetet. Mauritius minden, Magyarországon alkalmazott oltást elfogad, így a kínai és az orosz vakcinát is.

Az oltatlan turistákra hétnapos önkéntes karantén vár egy maguk által választott szálláshelyen. Az oltatlanoknak március 12-től már nem kell a hetedik napon újra tesztelniük, a karanténidőszak lejárta után, vagyis az érkezés utáni nyolcadik naptól kezdve szabadon bejárhatják az országot – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!