Másfél évig sem bírta a hajóépítő cég

Az Ocean Shipyard Ltd. fizetésképtelenséget jelentett be, mindössze másfél évvel azt követően, hogy megalakult.

Az Ocean Shipyard 2022 elején kapta meg a Southerly hajók építésének jogát a Discovery Yachtstól, amikor az a cég megszűnt, így onnantól az Ocean Shipyard gyárthatta a Southerly 42, Southerly 48 egytestű vitorlásokat és a Bluewater 50 katamaránt. Az irányítást Steve Edwards, a Discovery korábbi vezérigazgatója vette át, akit 2022. január 13-án a Binti Marine Holdings igazgatójává neveztek ki.

A német Binti Holding GmbH az Ocean Shipyard egyik jelentős részvényese, és úgy tűnik, hogy körülbelül 535 ezer fontot bukott ez alatt az időszak alatt. A vállalat tartozik még 18 590 fonttal az alkalmazottaknak (elmaradt bérek és szabadságmegváltás), valamint 129 ezerrel a brit adóhatóságnak. Kereskedelmi hitelezői közé tartozik a Selden Masts Ltd. árbócgyártó cég, amely 7202 font miatt tartja a markát.

A vállalat felszámolására Stephen Mark Powellt és Simon Lowest, a Begbies Traynor (Central) LLP felszámolóit jelölték ki, ám az nem világos, hogy hány (ha egyáltalán) építés alatt álló hajó lehet a gyárban, illetve hány alkalmazottat érint a felszámolás.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: yachtingworld.com, boat-specs.com, boatsgroup.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!