Lázadás tört ki egy luxushajón

A Norwegian Spirit luxushajó fedélzetén kisebbfajta lázadás tört ki, miután a tengerjáró több betervezett kikötőben sem tudott megállni.

A hajó Amszterdamban és Le Havre-ban sem tudott kikötni, majd egy nem tervezett megállót tett Norvégiában. Ezt követően Izland felé vette az irányt, ám Reykjavíkban közölték, hogy ott sem tudnak megállni. Az utasokban akkor szakadt el a cérna, amikor ezek után a skóciai Greenockben is ugyanígy jártak.

A kéthetes útra 5000 dollárt fizető utasok fellázadtak a kapitány döntése nyomán, és visszakövetelték a pénzüket. A helyzet olyannyira feszültté vált, hogy hívták a biztonsági személyzetet, letartóztatással fenyegetve meg néhány utast.

A hajót üzemeltető Norwegian Cruise Line elnézést kért a kellemetlenségért. Mint mondták, a tervezett kikötéseket a rossz idő miatt kellett kihagyni, mert a biztonság az első.

A társaság 25 százalékos kedvezményt ajánlott fel az utasoknak egy követező útjukra, többen azonban teljes visszatérítést követelnek, mivel ezek után nem akarnak ismét befizetni egy ilyen utazásra – írta az origo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!