Különleges szállodák vízimádóknak

2019. február 20.
Címkék :

Mutatunk néhány szálláshelyet azoknak, akik a tágas kilátás helyett halakat szeretnének nézegetni a hotel szobájának ablakából.

Dubaj – Atlantis, The Palm
A luxusszálloda víz alatti lakosztályának ágyából az abszolút nyugalmat árasztó halakat lehet bámulni, mivel csupán egy padlótól a mennyezetig érő üvegfal választja el azt a mintegy 65 ezer ott élő tengeri állattól. A Poseidon és Neptune névre hallgató lakosztályban a fürdőszoba is az akváriumra néz, így zuhanyzás közben bármikor elhúzhat mellettünk egy cápa.


Tanzánia – Pemba-sziget
A Zanzibár partjainál található Manta Resort háromemeletes vizes élményt kínál a tengeri élet és főként a manta ráják kedvelőinek. A lakosztályt lehorgonyozták a tengerfenékre, vagyis lebeg, és csupán legfelső szintje látszik ki a vízből. A svéd mérnökök által készített szállás legfelső szintjén fürdőszoba és társalgó található: a nyugágyakban napozni vagy esténként csillagokat bámulni lehet. Innen leereszkedve a hálószobába teljesen más világba jut az ember, itt ugyanis csaknem teljes a 360 fokos panoráma a víz alatti életre. Éjszakánként apró spotlámpák vonzzák a tenger éjjel aktív, félénkebb lakóit a szálláshely ablakai elé.


Florida – Jules Undersea Lodge
A floridai Key Largo sziget mellett található víz alatti szoba minden luxust nélkülöz, ide ugyanis csak búvárfelszereléssel juthatnak el azok, akik a víz alatt szeretnék tölteni az éjszakát. Ha pedig itt alszanak, pizzát is rendelhetnek, amelyet természetesen egy búvár kézbesít – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!