Környezetszennyezők a luxushajók

20130318-myferrylink-company-oceanjaro-luxushajo-prcikk-illusztracio1Egy Marseille-ből induló luxushajón mérték a levegő minőségét a szakemberek, és arra jutottak, hogy a hajón hússzor szennyezettebb a levegő, mint a kikötővárosok belvárosaiban.


A hajó több pontján is mérték a légszennyezettséget, és kiderült, hogy éppen a napozóteraszon és a kocogásra kijelölt sávban volt a legrosszabb helyzet. Míg a tiszta tengeri levegő köbcentijében 1000-2000 szennyező részecske fordul elő, a luxushajón ennek hatvanszorosát, hatvanezret mértek.

rcl-liberty-072307-086e2-c-Karen-Rubin

Ilyen mértékű légszennyezettség hosszabb távon tüdőbetegséghez, asztmához, szívrohamhoz vagy stroke-hoz vezethet. A kutatók figyelmeztették az utasokat, hogy amennyiben valamilyen tüdőbetegségben vagy -rendellenességben szenvednek, ne maradjanak hosszabb ideig a hajón.

20170204cruise-ship--life-on

A környezetvédők már régóta tiltakoznak a hatalmas tengerjárók ellen, amelyek nemcsak a levegőt károsítják, de zajosak és büdösek, ráadásul esztétikailag is szennyezik a környezetet. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a tengerjáró hajók közel egymilliárd tonna szén-dioxidot, füstöt és nehézfémeket pöfögnek ki magukból évente – írta az origo.hu.

20130318-myferrylink-company-oceanjaro-luxushajo-prcikk-illusztracio1

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!