Kirsten Neuschäfer történelmet írhat a hétvégén vitorlázásban

Kirsten vezet a Golden Globe Race nevű egyszemélyes, „oldschool”, földkerülő vitorlásversenyen. Ha elsőként ér Les Sables d’Olonne-ba, az történelmi jelentőségű lesz.

A Simon Curwen, Kirsten Neuschäfer és Abhilash Tomy alkotta trió tagjai 170 mérföldön belül voltak egymáshoz képest, ahogy megközelítették a Vizcayai-öblöt. Neuschäfer 90 mérfölddel vezetett a második helyezett Abhilash előtt, plusz Tapio Lehtinen indiai-óceáni mentéséért kapott 23 óra kompenzációt, így verhetetlennek tűnik, de azért messze még a vége.

Kirsten továbbra is keményen nyomja, időnként 8,1 csomós sebességgel. Pénteken, 28-án reggel haladhat át a célvonalon, majd kevesebb mint egy nappal később Abhilash következik. Simon Curwen ugyan már 27-én megérkezhet, de ő a Chichester osztályban* szerepel.

Ha Kirsten az első helyen halad át a célvonalon, ő lesz az első nő, aki föld körüli vitorlásversenyt nyer – beleértve a szóló- és a teljes legénységgel, megállás nélküli vagy megállókkal tarkított regattákat. Hab a tortán, hogy az első dél-afrikai vitorlázó lehet, aki föld körüli versenyt nyer!

„Ki gondolta volna, hogy 233 nap után ilyen szoros küzdelem alakul ki az leső helyért? Mindenki győztes, aki célba ér a Golden Globe-on, mégis Kirsten és Abhilash a végsőkig kiélezett csatát vív. A Golden Globe Race a nagy sztorikról szól, és ez a sztori óriási!” – Don McIntyre, a GGR alapítója.

* A Chichester kategóriába azokat sorolják, akik teljesítik a szóló földkerülést, de a szigorú korlátozások (technika, megálló, külső segítség, vésztartalék felnyitása) valamelyikét megszegik.

(fotók és forrás: goldengloberace.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!