Online megtekinthető a Kopár István Földkerüléséről szóló film

Kopár István 263 nap alatt, 65 évesen vitorlázta körbe a Földet, útjáról film készült, ami szeptember közepe óta online is megtekinthető.

A „Templom az óceán közepén” című alkotást májusban a Duna World mutatta be,nemrég pedig a szerzők feltöltötték a YouTube-csatornájukra.

2018-ban – 50 évvel az első regatta után – „feléledt” a Golden Globe Race. A cél most is ugyanaz volt, mint akkor: egyedül, kikötés nélkül körbevitorlázni a glóbuszt. Az újkori kiadás pikantériáját az jelentette, hogy csak 1988 előtt tervezett, 32-36 lábas (9,75-10,97 méteres), hosszúkíles, hajókkal lehetett részt venni, a versenyzők pedig csak az egykori verseny idején már ismert technikai eszközöket használhatták.

Kopár István 2019. március 21-én, 11:30-kor ért vissza Les Sables d’Olonne-ba, negyedikként (18 induló közül). Ezzel teljesített a verseny, illetve a harmadik földkerülését (másodszor szólóban, először kikötés és külső segítség nélkül).

Az út tanulságairól, a magányról, menet közben gondolatairól rendszeresen tájékoztatta a parton maradtakat, a dokumentumfilm első sorban ezekre az anyagokra épít.

YouTube video

fotók: goldengloberace.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!