Kirándulási tippek a Tisza-tónál

Magyarországon a Tisza-toBalaton a legnépszerűbb úticél, de aki a vízparti kikapcsolódást szereti, annak nagyszerű lehetőséget kínál a Tisza-tó és annak környéke. Az Alföld északi részén elhelyezkedő, csaknem 130 km2-t elfoglaló tó szigetekkel sekély csatornákkal, holtágakkal tagolt vonala rengeteg élményt kínál.
A vízi sportok szerelmesei csónakkal kenuval, kajakkal, esetleg vízi biciklivel fedezhetik fel a zegzugos, nádasokkal tagolt vízi világot. Aki egy kicsit nagyobb sebességre vágyik, annak az Abádszalóki-öböl irányába érdemes indulnia.

vizisport_1

Ez ugyanis egész Európában az egyetlen olyan természetes tavon kijelölt terület, ahol motoros vízi sportok űzhetők. Itt van lehetőség motorcsónak, jet-sky bérlésre, vízi síelésre és wakeboardozásra is.

Tisza_to
A vízi sportok mellett az élővilág, az egyedülálló természeti jelenségek is nagy élményt nyújtanak. A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban akár egy teljes napot is eltölthetünk. Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

Tisza_tavi_Okocentrum_5.

Ha pedig vezetett túrákon, vízi kiránduláson szeretnénk részt venni, akkor is igen jó helyen járunk. A Tisza-tó Magyarország legfejlettebb vízitúra szolgáltatásait nyújtó kikötőhálózatával rendelkezik. A Tisza-tó 15 kikötőjében segítséget kérhetnek a látogatók az útvonalak összeállításában, a vízen pedig Nemzeti Parkos jogosítvánnyal rendelkező, tapasztalt vezetők és kitáblázott útvonalak teszik emlékezetessé és biztonságossá a kikapcsolódást.

Okocentrum

Forrás: Tisza-tavi Ökocentrum

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!