Kiélezett versenyt hozott a Mihálkovics Kupa

2018. június 15.
Címkék :

Az 51. Mihálkovics Kupa Jeep Compass nagydíj első versenynapja izgalmasra sikerült. A meteorológiai előrejelzésnek megfelelően menetrend szerint érkező, a rajt után bő fél órával megerősödő szél próbára tette a vitorlázókat.

Mindkét pályajelnél felborult egy-egy 25-ös Jolle, amit Szemesnél a médiamotoros és az RSM2 kísérőhajója mentett ki, Révfülöpnél pedig a Magnum csapata húzta le a vitorláit, hogy segítséget nyújtson, fair play díjat érdemlő módon.
A szombati befutó valóban szoros volt, amikor a Sirocco már verhetetlennek tűnt, egy jó taktikai húzásnak és némi szerencsének köszönhetően a rEvolution nevű Nautic 370-es mégis előbb ért át a célvonalon. Harmadikként a Nemere II. futott be.

Az időjárás miatt a szombati versenynapot egy többtestű hajó sem vállalta, de vasárnap megérkezett az Opel Fifty-Fifty, és megcsodálhattuk a pénteken vízre került RSM2 katamaránt is. A Mihálkovics Alfa Romeo Speed Race győztese a Fifty-Fifty lett, a történelemben elsőként véve át az idén alapított karbon kupát.

A vasárnapra csendesedő szél kissé jobban széthúzta a mezőnyt, így az élen is nagyobb különbséggel érkezett be egymás után a Nemere II., a rEvolution és a Sirocco. A parti rendezvények a vasárnapi díjkiosztó ceremóniával együtt is népszerűnek bizonyultak, a díjazás több millió forintnyi összértéket tett ki a támogatók jóvoltából.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!