Két év szünet után újra lesz boot Düsseldorf!

Január 21–29. között ismét várja vendégeit Európa legnagyobb szárazföldi vízisport- és szabadidő kiállítása, a boot Düsseldorf.

Csaknem 1500 kiállító várja a látogatókat 16 kiállítócsarnokban, majdnem 31 futballpálya méretű területen. A szervezők felkészültek az esetleges vírusok elleni küzdelemre és energiahiányra: a csarnokok szellőzői hepaszűrőkkel vannak felszerelve, energiaellátás is mindenütt biztonságos. A csarnokok hőmérséklete szokás szerint végig 19 fokos lesz.

Hajógyárak, búvárfelszerelések beszállítói, szörfök és kenuk gyártói, valamint a vízi sportok jó néhány célpontja és kiegészítője várja az érdeklődőket a csarnokokban. Petros Michelidakis, a kiállítás igazgatója elmondta: „Ismét Düsseldorf vendége lesz az egész világ, a kiállító országok listája Ausztráliától Ciprusig terjed. Külön öröm számomra, hogy több búvárrégió ismét ellátogat hozzánk, és egzotikus víz alatti világokba kalauzolja el a látogatókat. Nemzetköziek vagyunk, több mint 60 ország képviselteti magát januárban Düsseldorfban.

Nagyon örülök, hogy a hajógyárakkal, gyártókkal és kereskedőkkel együtt sikerült a bootot ismét az iparág első számú találkozóhelyévé tennünk. Nagyon kevés kivételtől eltekintve 2023-ban mindegyikük ismét hagyományos düsseldorfi helyén köt majd ki. És biztos vagyok abban, hogy a látogatók is alig várják, hogy a vízi sportok szezonját ismét a nálunk kezdjék. Bár az online jegyértékesítés csak néhány napja kezdődött, máris nagy az érdeklődés a belépők iránt. A boot Düsseldorf az elmúlt három évben nagyon hiányzott az iparágnak.”

A jó néhány hajópremier és új trendek mellett a boot a fenntarthatóság és a tudásátadás terén is élen jár. A 10-es csarnokban rendezik a fenntarthatósági fórumot, a Blue Innovation Dockot, amely az augusztusi düsseldorfi Caravan Salon alkalmával indult online rendezvényként. Ennek a brüsszeli székhelyű és az európai politikával kiváló kapcsolatokat ápoló European Boating Industry szintén partnere. A vásár mind a kilenc napján a hajózási iparban tevékenykedő és azon kívüli vállalatok, valamint politikusok, kutatók foglalkoznak az ágazat jövőjét érintő sürgető kérdésekkel, és megosztják know-how-jukat az üzleti látogatókkal.

Boot Düsseldorf, 2023. január 21–29., jegyek már vásárolhatók.

(fotók: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!