James Bond hajói: 9 vízi jármű a 007-es ügynök történeteiből – második rész

Daniel Craig elegáns vitorlása, Sean Connery óriás motoros jachtja – és ez csak két kiragadott példa a számtalan figyelemre méltó közül.

Az első részben: Glastron, Wetbike, Q Boat

Spirit 54
Film: Casino Royale (2006)

Amikor Bondnak szünetre van szüksége a világ két megmentése között, a Bahamákon pihent a Spirit 54 fedélzetén. A Spirit Yachts által épített lenyűgöző, fából készült jacht klasszikus vonalaival és elegáns belső terével tökéletesen egészíti ki Bond és Vesper Lynnd meghitt pillanatait. Az elegancia és a kifinomultság szimbóluma.

YouTube video

Becsült ár: 1,5 millió dollár (2006-ban)

Sunseeker Sovereign 17
Film: A Quantum csendje (2008)

A filmben maga Bond irányítja a luxus motoros jachtot, amely tökéletesen megtestesíti a sebesség és a stílus keverékét, amelyről a Bond-franchise ismert. A hajó elegáns kialakítása és az erős motorok lehetővé tették Bond számára, hogy lélegzetelállító fináléban üldözze a gonosztevőket Olaszország vizein. Nagy sebességű üldözéstől a nyílt tengeren töltött nyugodt pillanatokig a jacht számtalanszor bukkan fel, újabb réteget adva James Bond világához. Az eredetileg 1970-ben épült Sunseeker Sovereign 17-est 2005-ben teljesen felújították, hogy megünnepeljék a cég kezdeti éveit, valamint a luxus motoros jachtok tervezésének és építésének hosszú történetét.

Becsült ár: 4,5 millió dolár (2008-ban)

„Delos” (ex „Aurora”)
Film: Oroszországból szeretettel (1963)

A 293 méteres Delos nemcsak a Spectre ikonikus főhadiszállásaként szolgált az 1963-as klasszikusban, amelyben Sean Connery másodszor alakította a 007-est, de később a Love Boat című sorozatban főszerepet játszott. Eredetileg Wappen von Hamburg néven látta meg a napvilágot, a német építésű tengerjáró hajót 1955-ben építette a híres Blohm & Voss Hajógyár. Eredetileg luxuskivitelű, 75 méteres, dízelmotoros jachtnak tervezték, és egy olasz autógyártó egyik tulajdonosának építették. A Wappen von Hamburg a legmodernebb mérnöki technikával rendelkezett, végsebessége 20 csomó volt. Eredeti kialakításában 22 vendéget fogadott 11 pazar kabinban, volt benne személyzeti lakrész, bár, társalgó, játékszoba és edzőterem. Sokáig a Földközi-tengeren szolgált, majd másfél évig tartó felújításon esett át, hogy átlépjen a 21. századba. Ennek során 8,7 méterrel hosszabb lett, 13,93 méterre szélesedett, bruttó tömege 40 százalékkal nőtt. Jelentések szerint 2020-tól az Aurora az oroszországi Szocsiban található, ahol luxusszállodaként, privát klubként és üzleti központként szolgál, bemutatva történetét a rajongók új generációjának.
Becsült ár: felbecsülhetetlen (tekintettel egyedülálló történetére és átalakulására)

Folytatjuk…

(forrás: prestigeonline.com, fotók: boatinternational.com, sunseeker.com, imbd.fandom.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!