Megváltozik a James Bond hajóit építő üzem tulajdonosi szerkezete

Az 1993-ban alapított Spirit Yachts új tulajdonosokkal és a korábbinal is erősebb vezetői csapattal lép harmincadik életévébe.

A Spirit Yachts hajótervező és -építő vállalat februárban bemuatta új vezetőségi és tulajdonosi struktúráját.  A vállalat harmadik évtizedének végén az alapító, Sean McMillan távozott vezérigazgatói szerepéből, hogy tanácsadó tervezőként és márkanagykövetként tevékenykedjen. Az átmenet részeként a Spirit Yachts többségi birtokosa a Spirit jachtok tulajdonosainak egy lelkes csoportja lett, akik jelentős tőkét ajánlottak fel a jövőbeli üzleti növekedés támogatására.

Spirit Yachts munkatársak

A vállalatot továbbra is a jelenlegi ügyvezető igazgató, Karen Underwood irányítja, akit erős tervező, gyártó és értékesítő csapatok támogatnak.  Karen munkáját az újonnan kinevezett termelési és tervezési igazgató, valamint a Spirit Yachts marketingigazgatója, Helen Porter segíti, aki már nyolc éve dolgozik a cégnél. Sean McMillan továbbra is aktívan részt vesz a Spirit egyedi jachtjainak tervezésében, a Spirit díjnyertes tervezőjével, Tom Smith-szel, valamint a vállalat belső tervezői és hajóépítész csapatával együtt.

Karen Underwood, a Spirit Yachts ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „A Spirit Yachts 30 évvel ezelőtti alapítása óta Sean a kreativitását és vízióját a vállalkozás DNS-ébe oltotta.  A szerény kezdetektől a számtalan díjon és két Bond-filmben is szereplő jachtokon át a világ különböző pontjain található több mint 80 testreszabott vitorlásig a Spirit Yachts egyedülálló sikertörténet. Mára az ellátási lánc fennakadásai, a munkaerőhiány és az igény, hogy a globális eseményekkel szemben agilisak maradjunk, komoly kihívástokat jelentenek. Ugyanakkor gondolkodásunk középpontjában továbbra is a minőség és a szépség áll, valamint elkötelezettek vagyunk a jachtjaink szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése iránt.  Van egy hajógyárunk, egy erős értékesítési tervünk és biztos befektetői hátterünk, a csapat és én készen állunk: minden adott ahhoz, hogy fényes jövőt biztosítsunk a Spirit Yachts számára.”

Spirit Yachts

A suffolki székhelyű Spirit Yachts-ot 1993-ban alapította Sean McMillan és Mick Newman, azt tűzve ki célul, hogy a jachttulajdonosoknak gyönyörű, egyedi és fenntartható forrásból származó alternatívát kínáljanak az üvegszálas gyártású hajókkal szemben.  Ez a cél ma is a vállalat ars poeticájának alapvető eleme.

James Bond bevonulása Velencébe egy Spirit 54-es fedélzetén:

YouTube video

fotók: metro.co.uk, spirityachts.com

forrás: Spirit Yachts

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!