Elegáns vitorlás jacht a legújabb James Bond filmben

Szeptember végén mutatják be a mozik a legújabb James Bond filmet, No Time to Die címmel. Ebben tűnik fel a 14 méter hosszú Spirit 46-os.

A történet szerint James Bond visszavonult az aktív szolgálattól, és Jamaikán éli meglehetősen nyugodt életét, szabad idejében – tehát folyamatosan – vitorlázgatva. És erre a Spirit 46-os tökéletesen alkalmas, hiszen karcsú víz alatti részének köszönhetően lendületesen siklik a hullámokon, elérve akár a 18 csomós sebességet is. És mivel az összes kezelőkötelét hátra vezették a kormányállásba, semmi akadálya annak, hogy egy személy elirányítsa.

A letisztult vonalak 4,5 tonnás hajót rejtenek, amelyikben négy ember alhat el kényelmesen, ketten az orrban, ketten pedig a szalon ággyá alakítható kanapéin. És akad még egy „fekhely”, méghozzá a térképasztalnál, hogy az ügyeletes navigátor ne teljesen ülő pozícióban legyen kénytelen szunyókálni.

Amint azt Sean McMillan, a Spirit Yachts alapítója, vezető tervezője és igazgatója elmondta: „hajóinkhoz az 1930-as évek vitorlásaiból merítünk ihletet, azokat a vevők egyedi elképzelései szerint építjük meg. A James Bond filmek alapvető részei a brit kultúrának, és mi rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ismét együtt dolgozhattunk ezzel az ikonikus márkával.”

YouTube video

Az „ismét” nem véletlenül csúszott ki McMillan száján, lévén a 2006-os, Casino Royale című Bond filmben szerepelt egy Spirit 54-es – a főhős és Vesper Lynd annak a fedélzetén érkeztek meg Velencébe.

YouTube video

fotók: surkhiyaa.com, yachtingworld.com, spirityachts.com, jamesbondlocations.blogspot.com

forrás: yachtingmonthly.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!