James Bond hajói: 9 vízi jármű a 007-es ügynök történeteiből – harmadik rész

2023. december 19.
Címkék :

Sean Connery és a Trump hercegnő, valamint Timothy Dalton, aki ejtőernyővel érkezik a fedélzetre – és ez csak két kiragadott példa a számtalan közül.

Az első részben: Glastron, Wetbike, Q Boat
A második részben: Spirit 54, Sunseeker Sovereign 17, „Delos”

„Kingdom 5KR” (ex „Nabila”)
Film: Soha nem mondd, hogy soha (1983)

Az illusztris Flying Saucert 1980-ban Adnan Khashoggi szaúdi fegyverkereskedő rendelte és a Benetti építette meg. Hamarosan Hollywood elbűvölő világában találta magát a legendás Sean Connery mellett az 1983-as filmben. Mozis bemutatkozását követően a Flying Saucer egy sor figyelemre méltó átalakuláson ment keresztül. Először is a brunei szultán tulajdonába került, aki később eladta nem másnak, mint Donald Trumpnak, így átkeresztelték „Trump hercegnővé”.

1991-ben egy másik szaúdi milliárdos iparmágnás, Al-Waleed bin Talal herceg védnöksége alá került. Az új névvel (Kingdom 5KR) ez a csodálatos hajó szinte állandóan az elbűvölő Antibes-ben (Cote d’Azur) látható kikötve. Pedig végsebessége 20 csomó, hatótávolsága pedig 8500 tengeri mérföld.
Becsült ár: 500 millió dollár (2022)

„Trafalgar” (ex „Moonmaiden II”)
Film: Halálos rémületben (1987)

Az akciódús film cím nyitó képsorában Timothy Dalton debütált felejthetetlen módon, mint nyájas és merész titkosügynök. És bár küldetése, hogy felszálljon a Moonmaiden II jachtra, minden volt, csak nem hagyományos, ez kétségtelenül hozzájárult a film varázsához. Bond ejtőernyővel ereszkedik le a hátsó fedélzetre, aminek láttán nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 007-es ügynök ritkán választja a hétköznapi megoldásokat.
A hajó most a Trafalgar névre hallgat, és épp új tulajdonost keres.
Kikiáltási ár: 2,5 millió dollár

Pruva Regina
Film: SkyFall (2012)

A filmben Daniel Craig James Bondja és Bérénice Marlohe Severine-je ezen a lenyűgöző jachton vitorláznak Törökország vizein. A 183 láb hosszú szkúnert, amelyet 2011-ben építette Törökországban a Pruva Yachting. Maximális sebessége 12 csomó, 12 vendéget tud elszállásolni, legénysége 9 fős, a fejedelmi jachtot 2012-ben meghirdették eladásra. Érdekesség, hogy a zuhanyjelenetet, amely állítólag a jachton játszódik, valójában a londoni Canary Wharf Four Seasons Hotel 712-es szobájában forgatták.

YouTube video

Becsült ár: 14 millió dollár (2012)

(forrás: prestigeonline.com, fotók: boatinternational.com, buzzfeed.com, charterworld.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!