Izgalmas programokkal csábítanak a hazai fürdők

Strandsuli, vízipisztolycsata, strandok éjszakája – többek között ezekkel a programokkal készül a Magyar Fürdőszövetség az idei nyári szezonra.

A Magyar Fürdőszövetség tagfürdői bevonásával évek óta szervez olyan közös programokat, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők megismertetéséhez, illetve a fürdőzés népszerűsítéséhez. Ezen a nyáron a szervezet három akciót indított, amelyhez ez alkalommal is sok tagfürdő csatlakozott. A tapasztalatok azt mutatják, hasznos az országos összefogás mind a vendégek, mind a fürdők számára.

Újdonság volt az idén meghosszabbított tanév utolsó hetében a diákoknak szóló Suli a strandon program. A különböző tantárgyak keretében a mindennapi tananyagon kívül, mégis ahhoz és a fürdőkhöz is kapcsolódó, játékos, kreatív feladatokat kellett megoldani: matekfeladvány lehetett a medence kerületének, területének vagy éppen térfogatának kiszámítása, földrajzból a gyógyvizekről és a hazai fürdővárosokról tanulhattak, a testnevelés óra anyaga pedig az úszás és minden féle vízi játékok voltak. Az országban 20 helyszínen fogadták a strandsulira jelentkező osztályokat.

A következő akció – a tavaly nagy sikerrel debütált – országos vízipisztolycsata, amelyet július 6-án az ország csaknem 40 helyszínén rendeznek meg. A nyári szezont nyitó esemény az idén rekordkísérlet lesz. A program tervezett időpontja szombat 14 óra, ekkor 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folyni minden helyszínen.

A rekordkísérlet célértéke az országban egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma. Különlegessége továbbra is az, hogy „egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, vagyis nemcsak egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen lesz vízipisztolycsata, így egy időben több ezren vehetnek részt rajta az ország különböző pontjait – a telekommunikáció segítségével – összekapcsolva.

A résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya, melyet a Magyar Rekord Egyesület mint központi szervező internetes alkalmazáson keresztül, elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve koordinál és hitelesít.

Nem maradhat el nyáron az immár 15 éve közkedvelt Strandok Éjszakája program sem. Ilyenkor a résztvevő strandok legalább este 10 óráig, sőt általában még tovább tartanak nyitva, és szinte egész nap színes attrakciókkal, gyerekfoglalkozásokkal és kedvezményekkel várják a vendégeket. A Strandok Éjszakáját idén július 27-én, szombaton rendezik, ekkor érdemes felkeresni valamelyik strandhelyszínt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!