Innovációs díjat nyert a Suzuki hajómotorja

2017. október 6.
Címkék :

A Suzuki Motor Corporation új, 350 lóerős, négyütemű hajómotorja, a DF350A megnyerte az NMMA (National Marine Manufacturers Association) által megrendezett 2017-es IBEX nemzetközi hajóépítő kiállítás és konferencia innovációs díját a külső hajómotorok kategóriájában.

Az IBEX innovációs díja a hajózás területének legrangosabb elismerése, amelyet azoknak a termékeknek ítélnek oda, amelyek különleges technológiai innovációval büszkélkedhetnek, továbbá praktikus és költséghatékony megoldásokat kínálnak az ügyfelek számára.


A díjnyertes DF350A a következő jellemzőkkel érdemelte ki az elismerést: kiváló teljesítményleadás és iránystabilitás a Suzuki két hajócsavaros rendszerének köszönhetően. Az egymással ellentétes irányban forgó hajócsavarokon alapuló megoldást a Suzuki hajómotorjain használták először.


Az új, 4390 köbcentis, négyütemű V6-os motor kompakt mérete ellenére kiemelkedő teljesítményt nyújt a Suzuki egyedi, közvetlen légbeszívó rendszerének és a Suzuki kettős légbeszívó-vízleválasztós rendszerének köszönhetően, amelyek a külső levegőt hatékonyan áramoltatják a motor belsejébe. Ez a Suzuki négyütemű hajómotorjainak nyolcadik innovációs díja, ami azt is jelenti, hogy a külmotorok kategóriájában a Suzuki nyerte el a világ legtöbb díját. Ezek az elismerések jól mutatják a cég által alkalmazott technológia fejlettségét.


A DF350A motort elsősorban nagyobb hajókon és túrahajókon használják. Az Egyesült Államokban júliusban, Japánban pedig szeptemberben vált kereskedelmi forgalomban elérhetővé. A későbbiekben Európában és a világ más piacain rendelhető lesz.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!