Ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tartanak nőknek

Május 19-én Balatonfüreden egész napos, nőknek, lányoknak szóló ingyenes rendezvényt tartanak, ahol az érdeklődők találkozhatnak a sportág női képviselőivel, valamint a gyakorlatban is kipróbálhatják a vitorlázást.

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing az idén ismét meghirdette Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fejlesztési Alap által támogatott Steering the Course kampányát. A program azzal a céllal indult, hogy a vitorlássportban versenyszerűen és szabadidős jelleggel részt vevő és közreműködő hölgyeket bemutassa, valamint megismertesse a nőket és lányokat a sportággal.

A nemzetközi kampányhoz kapcsolódva a Magyar Vitorlás Akadémia a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kékszalag Porttal együttműködésben a tematikus hét nyitónapján ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tart Balatonfüreden, a Kékszalag Port kikötőben. Az egész napos programra a szervezők várják a városi és a környékbeli középiskolák női diákjait, tanárait, de nagy szeretettel várnak mindenkit korosztálytól függetlenül, és nem csupán a Balaton térségéből.

A nap első felében a látogatók kerekasztal-beszélgetéseket hallhatnak, ahol női ifjúsági és felnőttversenyzők, női edzők, versenyrendezők mutatkoznak be és mesélik el találkozásukat a sportággal, valamint a vitorlázástól szerzett élményeiket, emlékeiket. A délután folyamán az érdeklődők is kipróbálhatják a vitorlázást szakképzett női edzők koordinálásával és segítésével.

„Nagyon örülök annak, hogy Magyarország csatlakozott a Steering The Course programhoz. Bízom benne, hogy ezáltal minden nőhöz és lányhoz eljut a vitorlázás. Minden nőt és lányt arra biztatok, hogy próbálja ki a vitorlázást – fogalmazta meg a kampánnyal kapcsolatos gondolatait Érdi Mári olimpikon vitorlázó.

„A nyílt nap elsősorban nem azoknak szól, akik már aktív részesei a sportágnak, hanem azon hölgyeket kívánjuk megszólítani, akik most ismerkednek vagy szeretnének megismerkedni a vitorlázással mint élsporttal vagy mint egy élménnyel. A délelőtti kerekasztal-beszélgetések témáit is úgy állítottuk össze, hogy a sportág minél több szereplőjével meg lehessen ismerkedni. A délután pedig a gyakorlaté, a részt vevő hölgyeket a leánygyermekükkel, a barátnőjükkel, a kolléganőjükkel vagy akár az édesanyjukkal együtt várjuk a fedélzeten egy vitorlástréningre” – mondta Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

A Steering The Course programsorozatot 2021-ben hívta életre a World Sailing. Ennek a tematikus hétnek a kiemelt eseménye a női vitorlázás hete, amelyet május 19–29. között rendeznek.

A program Facebook-eseménye elérhető ide kattintva.

A tavalyi esemény összefoglalója:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!