Informatikusok a fedélzeten

A vitorlásversenyek nyomkövető applikációját kifejlesztő NauBit Kft. a hétvégén vitorlásversenyt szervez, amelyen a részvétel egyetlen feltétele, hogy a fedélzeten lévőknek legyen közük az IT-szakmához.

Az első NauBit IT- és telekommunikációs regattára június 24-én kerül sor a balatonfüredi Hajógyári Kikötőben. „Szerettük volna az informatikus kollégáknak megmutatni, hogy milyen remek sport a vitorlázás, és reméljük, hogy jó néhányan kedvet kapnak majd ahhoz, hogy versenyezzenek velünk” – mondta Szabó Zsolt, az eseményt szervező NauBit Kft. ügyvezetője.

A NauBit nemrég fejlesztett ki egy olyan applikációt, amely GPS-nyomkövetők és okostelefonok jelei alapján a külső szemlélők számára is megjelenít és élvezhetővé tesz egy vitorlás versenyt. „Applikációnkat ezen a versenyen is teszteljük, mondhatni ez lesz a főpróbája, a 49. Kékszalag előtt” – hangsúlyozta Szabó Zsolt.

A NauBit IT- és telekommunikációs regattát az alkalmazás hátterét is biztosító Antenna Hungária és a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége támogatja. A szervezők mintegy 20-25 nagyhajó részvételére számítanak, a verseny lebonyolítását a Tramontana Yacht Club SE-re bízták. A hajókat Yardstick-csoportjukban értékelik majd a pályán, amelynek útvonala kisebb szél esetén Balatonfüred–Alsóörs–Balatonfüred, nagyobb szél esetén Balatonfüred–Siófok–Balatonfüred lesz. A rajtot az összes hajóosztály számára egyszerre, 12.00 órára tervezik, a versenyre a regatta@naubit.hu e-mail-címen lehet jelentkezni.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!