Indulnak a vadlúdmegfigyelő túrák

2021. november 8.
Címkék :

Egyre több a vadlúd a Tatai Tavak Ramsari Területen. A napokban az Öreg-tavon már több mint 11 ezer lúd éjszakázott, és köztük néhány ritkaság is feltűnt.

Az elmúlt napokban a szakembereknek már sikerült megpillantani az idei szezon első kis lilikjeit és vörösnyakú ludait. A hétvégi számlálás során egy régi ismerős is szem elé került, egy Hollandiában jelölt nagy lilik, amely 2018 óta jár vissza telelni az Öreg-tóhoz.

A tervek szerint a Tatai Vadlúd Sokadalmat november 27-én rendezik, de az érdeklődők már ez előtt részt vehetnek vadlúdmegfigyelő túrákon, amelyekre lehet regisztrálni. A túra résztvevői szakvezető segítségével csodálhatják meg a Tatára érkező északi vadludakat, amelyhez a festői hátteret a város barokk környezete adja. A madarakat kora reggel és késő délután lehet legnagyobb számban megfigyelni a tónál. A ludak reggel kirepülnek a táplálkozó területre, míg este visszatérnek éjszakázni a biztonságot nyújtó Öreg-tó medrébe. A vadludak megfigyeléséhez több nagy nagyítású teleszkóp is a résztvevők rendelkezésre áll majd.

Az érdeklődőket a szervezők arra kérik, figyeljék az aktuális járványügyi szabályozásokat. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. A túrákon maximum 25 fő vehet részt – írta a turistamagazin.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!