Így szállítsunk Ferrarit a vízen

Különleges jachtot tervezett Lazzarini Design Studio: a 27 méter hosszú Gran Turismo Mediterranea közel 140 km/h-s sebességre képes, a hátuljában pedig akár az autóját is magával viheti a tulajdonos.

A fedélzetre érve a jacht utasai egy átriumba érkeznek, ahonnan lépcső vezet az alsó és felső kabinokba. Az alsó szinten egy nagy nappali található konyhával, három vagy négy hálószoba a vendégeknek és egy a kétfős személyzetnek. A felső részen szintén van egy nappali, valamint a kapitány kabinja.

A jacht különlegessége a hátsó rész, ahová igény szerint egy napozóteret vagy egy garázst lehet kialakítani. Utóbbiba egy Ferrari is elfér, ha a tulajdonos magával szeretné hozni azt.

A tervezők a tengerek Ferrarijaként jellemzik a jachtot, amely különleges hajózási kényelmet nyújt. Ezt segítik azok a szárnyak, amelyek 37 km/h felett kinyílnak, és kiemelik a hajót a vízből. A 6600 lóerős motorok pedig 139 km/h-s végsebességgel tudják röpíteni a jachtot.

A Gran Turismo Mediterranea egyelőre csak koncepcióként létezik, de az iroda szerint 9 millió euróba kerülne a megépítése – írta az origo.hu.

Autógyártók a hajós piacon:

Vízen hasít az Aston Martin

Mercedes-Benz a luxus motorcsónakok piacán

Hajóbelsőt tervezett a híres autógyár

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!