Hajóbelsőt tervezett a híres autógyár

A holland Contest Yachts együttműködési megállapodást kötött a Bentley Motors brit luxusautó márkával egyik 18 méteres Contest 59CS-ük belsejének tervezésére.

Az ötlet Igor Ivanovics „Garik” Szukacsov, szovjet-orosz rockzenész, költő, dalszerző, színész, rendező, forgatókönyvíró, műsorvezető fejében fogalmazódott meg, mert arra vágyott, hogy Contest 59CS jachtjának beltere a Bentley Continental GT V8 Coupe világát idézze meg. Az építési projekt 2019-ben kezdődött, amikor a művész és a Contest Yachts 60 éves volt, míg a Bentley Motors a századik évét töltötte.

Ahogy a Contest Yachts-nál, úgy a Bentley Design Services-nél is folyamatosan azon dolgoznak, hogy az egyedi igényeket kielégítsék, így sehol sem okozott fennakadást a megvalósítás. A Hotspur vörös és a Linen bézs bőrök korábban is remekül egészítik ki egymást a Bentley Continental GT V8 Coupe-ban, így könnyedén meg lehetett valósítani az új Contest modellben, amiből az első darab 2020-ban került vízre. Feltűnik még a szintén Bentley-jellemzőként ismert egyedi „gyémántos” varrási minta, amit csak ez a cég használ.

A hajótest kívülről mélykék festést kapott, ez az autó Light Sapphire színére reflektál.

Arjen Conijn, CEO és tulajdonos, Contest Yachts: „a családunk bő hatva éve épít prémium kategóriás vitorlásokat és motorosokat. Mindenki az egyedi megoldásainkról ismer minket, az évek alatt magas szintre jutottunk az egyedi igények teljesítésében. Ez a projekt talán a legékesebb példája annak, mennyire igyekszünk megfelelni minden ügyfelünk elvárásainak. Garik úrral és a Bentley-vel közösen ismét megvalósíthattuk egy ügyfél álmát.”

Egy „sima” Contest 59CS hajóbelső:

fotók: thespeedjournal.com; autoevolution.com; contestyachts.com

forrás: ibinews.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!