Horvátország a kedvenc nyaralóhely

Augusztusban Horvátország volt a magyarok legnépszerűbb úti célja, honfitársaink 36 százaléka ide ment nyaralni, utána Olaszország és Görögország következett. Emellett Ausztria, Románia és Spanyolország volt népszerű az utazók körében.

A biztosítást kötők többsége autóval indult útnak (57 százalék), míg a repülőt az utazók 30 százaléka választotta. A többiek vonattal, busszal, motorral vagy egyéb járművel vágtak neki a nyaralásnak.

Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt, ami rövidebb a júliusi 7,8 napos adatnál. Az utasbiztosítást az augusztusi kötéseket tekintve 48 százalék vagy az elutazást megelőző napon vagy aznap kötötte meg. Az utazók közel kétharmadánál nem telt el két napnál több az utasbiztosítás megkötése és az utazás között.

A Bank360.hu utazási indexe szerint mindhárom hónapban Horvátország volt a legnépszerűbb célpont a biztosítást kötők között, ide szólt az összes szerződés közel egyharmada. A második legnépszerűbb célország Olaszország volt a nyáron, Görögország pedig a harmadik helyen végzett. Ausztriára is sok utazó volt kíváncsi, az ötödik és hatodik helyen szinte azonos eredménnyel Románia és Spanyolország végzett.

Júniustól augusztusig a tengerparti nyaralásoké volt a fő szerep, a külföldre utazók kétharmada valamelyik tengerhez ment Magyarországról. Huszonöt százalék városnéző kirándulásra kötött biztosítást, 8 százalék pedig üzleti útra vagy egyéb célból utazott – írta a turizmus.com.

fotók: sovereign.com, classic-collection.co.uk, telegraph.co.uk, tourcroatia.co.uk

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!