Harmincmillió eurós rekord a Greenline Yachtsnál

A Greenline Yachts a 2021-es évet mintegy 30 millió eurós bevétellel zárja, ami a hajóépítő cég történetének legnagyobb összege.

A vállalat jelenlegi rendelésállománya több mint 50 millió euró, méghozzá környezettudatos és modern technológiai megoldásokra vágyó ügyfelektől, akik elsősorban a nagyobb modelleket keresik. Ezek aránya 2018-ban 40 százalékot tett ki, 2021-ben a 12+ méteres hajók már 50 százalékkal járulnak hozzá a csoport bevételeihez. 2022-re ez a szegmens az eladások kétharmadát teszi majd ki.

A hajógyártó a fenntartható meghajtási rendszerekre, különösen a hibrid technológiára összpontosít, és a vállalat nemrég dobta piacra a hatodik hibrid generációs 6G-t, amelyet többcsatlakozós tengelykapcsolóval szereltek fel, így a meghajtás bármilyen motorra rákapcsolható.

Fenntartható hajózás
„Az első hibrid rendszerünket 2008-ban mutattuk be, és a fenntartható hajózás iránti növekvő kereslet azt mutatja, hogy akkoriban jó utat választottunk – mondta Vlagyimir Zincsenko vezérigazgató. – Elképzeléseink és meggyőződésünk segítettek abban, hogy folyamatosan fejlesszük rendszerünket, komoly technológiai előnyt alakítva ki.”

A Greenline Yachts jelenlegi rendelésállománya a teljes termékpaletta tekintetében középtávon 70 százalék körüli hibridrészesedést jelez. Folyamatban van további új modellek kifejlesztése, kettő fekszik a tervezőasztalon, amelyek 2023-ban, illetve 2024-ben kerülnek piacra. A vállalat 2022-ben bővíteni tervezi gyártási kapacitását, növelve a szlovéniai Begunjében található épületét.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: Greenline Yachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!