Harmadszor is engedélyt kapott a Fertő tavi gigaberuházás

Harmadszor is megkapta a környezetvédelmi engedélyt a Fertő tavi gigaberuházás a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivataltól

Az első két alkalommal a Greenpeace és a Fertő Tó Barátai Egyesület közös beadványa nyomán kaszálta el az engedélyt a bíróság, e harmadik esetben a civilek már önállóan tiltakoznak, miután a kormányhivatal néhány hét után arra jutott, hogy megépülhet a százszemélyes szálloda, az óriásparkoló, az óriáskikötő és a 26 házas apartman a Natura-2000-es védelem alá eső tópart 77 hektárján.

Major Gyula, a Fertő Tó Barátai Egyesület elnöke szerint ezúttal is a Győri Törvényszék fogja tárgyalni az ügyet, de egyelőre nem tűztek ki tárgyalást. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ellentmondanak egymásnak a kormányhivatal által ismét kiadott környezetvédelmi engedély és a Fertő tó partjára időközben újra kiírt közbeszerzés adatai.

Az új közbeszerzés szerint ugyanis 77 helyett már csak 47 hektáros lenne a vízitelep, jóval kevesebb épülettel. A fejlesztést két ütemre tagolnák, az első ütemből kikerült a tóparti, 100 személyes szálloda ötlete, helyette a második ütemben, távlati lehetőségként számolna az építtető szállodával – írta a Magyar Narancs.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!