Megújul a Fertő tó környéke

Látogatóközpont, hatalmas sportterület, rengeteg szállás- és vendéglátóhely, vitorláskikötő, ötszáz csónakos horgászhely is várja a látogatókat.

A Fertő part fejlesztése az év utolsó negyedévében indul a kormány kiemelt, harminc milliárdos beruházásaként. A vízitelep fejlesztésének célja, hogy a régió legnagyobb horderejű turisztikai attrakciója legyen, ami valós gazdasági eredményeket hoz a térségbe. Modern, családbarát turisztikai centrum épül, ami szolgáltatások színvonalával és komplexitásával egyedülálló lesz.

Látogatóközpont, hatalmas sportterület, rengeteg szállás- és vendéglátóhely, vitorláskikötő, ötszáz csónakos horgászhely is várja majd a látogatókat, akiknek a számát több százezerre becsülik.

Olyan színvonalú lesz a Fertő part, ami teljesen átpozicionálja a térség turisztikai térképét. Többet tud majd a tó magyar oldala, mint az osztrák – mondta dr. Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, többek között arra alapozva kijelentését, hogy nyugati szomszédainknál jobbára szezonálisan „működik” a part, míg magyar oldalon egész évben nyitva tartó látogatóközpontok, szálláshelyek, sportolási és szabadidős, horgászati és ökoturisztikai lehetőségek várják majd a vendégeket – írta a kisalfold.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!